Fischer: ‘Als je goed en eigenwijs bent, kun je jouw imago aan club geven’

Viktor Fischer is nog altijd pas negentien jaar oud, maar de aanvaller van Ajax wordt al met diverse grote clubs in verband gebracht. Voorlopig is de Deens international nog niet bezig met een vertrek uit Amsterdam, maar dat wil niet zeggen dat Fischer nog niet nadenkt over zijn volgende club.

Fischer geeft aan dat een club als Everton ‘niet direct’ bij hem zou passen. “Liverpool ook niet”, maakt de Deen duidelijk in gesprek met NUsport. “Maar… als je zo goed bent, zo eigenwijs bent, als je dúrft jezelf te zijn, kun je ook jouw imago aan een club geven”, kijkt Fischer vooruit. Hij neemt daarbij een voorbeeld aan zijn huidige trainer Dennis Bergamp en diens voormalig ploeggenoot Thierry Henry.

“Zoals Bergkamp en Henry met Arsenal hebben gedaan. Dat is misschien wel het ultieme”, vindt de vleugelspits, die als voetballer net zo stijlvol hoopt te zijn als Henry in zijn beste dagen. “Het moet er smooth uitzien, klassiek, mooi, moeiteloos. Henry juichte bijna nooit. Prachtig. Soms wel. Dan had je het gevoel, vandaag is hij écht blij.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts