Update: ‘Arsenal niet in de markt voor Alderweireld, Atlético nog wel’

Het lijkt erop dat de wegen van Toby Alderweireld en Ajax nog deze week zullen scheiden. De club uit Amsterdam sloeg een eerste bod van Atlético Madrid op de 24-jarige Belgisch international af en volgens het Algemeen Dagblad heeft nu ook Arsenal zich bij directeur voetbalzaken Marc Overmars gemeld.

Overmars was in zijn actieve loopbaan actief voor Arsenal, maar dat zal niet van invloed zijn. De sportbestuurder houdt vast aan de vraagprijs voor Alderweireld: een vast bedrag van 7,5 miljoen euro. “Er moet normaal betaald worden voor onze spelers, áls we ze al willen laten gaan”, laat de voormalig aanvaller optekenen.

Alderweireld werd eerder met Norwich City in verband gebracht, maar hij koos ervoor om op andere clubs te wachten. Als hij naar het Emirates Stadium overstapt, komt hij een landgenoot en ex-collega tegen: Thomas Vermaelen. De 27-jarige Belg maakte in de zomer van 2009 de overstap van Ajax naar Arsenal. Door blessureleed kwam hij dit lopende seizoen nog niet binnen de lijnen.

Update 27 augustus 17.58: Arsenal niet in de markt voor Alderweireld, Atlético nog wel.
Arsenal heeft zich niet bij Ajax en/of Toby Alderweireld gemeld. Volgens verslaggever Mike Verweij van De Telegraaf berust de informatie van het Algemeen Dagblad daarmee niet op de waarheid. “Alle partijen geven aan: Toby #Alderweireld geen optie voor #Arsenal”, tweette hij dinsdagmiddag. De gesprekken tussen Ajax en Atlético Madrid zijn nog wel altijd gaande.

Tekst: Voetbalzone

Related posts