Trainen met je ogen dicht

,,Wees creatief. Vertrouw op elkaars coaching.’’ De stem van performance coach Björn Rekelhof schalt dinsdag over het trainingsveld. De Ajacieden staan in groepjes van drie opgesteld. Twee Ajacieden hebben de ogen gesloten, terwijl het overgebleven groepslid het duo over een uitgezet parcours loodst. De opwarmoefening zorgt voor hilarische taferelen.

Vooral het Deense trio Nicolai Boilesen, Christian Eriksen en Lasse Schöne maken er een fraai schouwspel van. ,,Hop, hop, hop’’, klinkt het in Neder-Deens uit de mond van coach Boilesen. Voorzichtig en hoofdzakelijk op de tast banen Schöne en Eriksen zich een weg voorbij pylonen en zigzaggend langs stokken. De laatste hindernis is misschien wel de lastigste. Blind een sprongetje maken over een poortje; het blijkt vooral ook een kwestie van lef. Boilesen: ,,Hop, hop, hop! Zijwaartse sprong en spring!’’ En ja hoor, Schöne en Eriksen maken een weliswaar onwennig, maar geslaagd sprongetje over de afsluitende barricade.

Zo was er meer mooie oefenstof tijdens de dinsdagtraining van de Ajacieden. Bijvoorbeeld de oefening waarbij een verdediger het opnam tegen twee aanvallend ingestelde selectiegenoten. De oefening, waarbij later onder meer twee verdedigers tegenover drie aanvallers kwamen te staan, bracht ook al vuurwerk binnen de lijnen. De coaches Jaap Stam (de verdedigers vanaf de achterlijn aanvoerend) en Dennis Bergkamp (non-playing captain van de aanvallers) voorzagen de strijdende partijen van bruikbare tips & tricks. Sven Nieuwpoort en Joeri de Kamps waren opvallende Jong Ajax-gezichten die dinsdag meetrainden op de toekomst. Toby Alderweireld bekeek het spektakel van een afstandje. De Belg trainde uit voorzorg apart met fysiotherapeut Pim van Dord.

Tekst: Ajax.nl

Related posts