‘Ajax en feyenoord is haat en voor psv halen velen hun schouders op’

In het boek ‘Ajax-feyenoord, gezworen vijanden’ van Mik Schots doet oud-feyenoord verdediger Ulrich van Gobbel duidelijke uitspraken. ‘feyenoord en Ajax is haat en dat zal nooit veranderen’, aldus de rotterdammer.

Schrijver Mik Schots is het met van Gobbel eens: ‘Dat moet ook nooit veranderen. Want de clubs hebben elkaar en de rivaliteit ook echt nodig om zelf groot te blijven.’ Als een belangrijk incident ziet Schots het hooghouden van Richard Witschge: ‘Dat werd hem ook enorm kwalijk genomen door heel Rotterdam. Het kwam hem altijd te staan op muntenregens en allerlei andere voorwerpen, die naar zijn hoofd gegooid werden in latere wedstrijden tussen de twee.’

Schoonheid
Leo Beenhakker, die als trainer/directielid actief was voor zowel Ajax als feyenoord, ziet de schoonheid van de onderlinge haat wel in: ‘Het is de essentie van voetbal. Het fascinerende is dat waar je in Nederland ook komt, iedereen een gevoel heeft bij Ajax of feyenoord.’ Beenhakker geeft ook nog even kleine sneer aan psv: ‘Als je van Ajax houdt, houd je zeker niet feyenoord en andersom. psv is in eindhoven en omstreken natuurlijk de club die de meeste mensen bezighoudt. Maar buiten die omgeving is de aanhang veel kleiner en zijn er genoeg mensen die hun schouders ophalen over psv.’

Bron en meer: BNR.nl
Tekst: Ajaxshowtime.com

Related posts