AFCA Supportersclub: ‘Bezoeken uitwedstrijd in Jupiler League geen pretje’

Vandaag werd definitief bekend dat psv supporters van een 9 tal clubs niet ontvangt in de Jupiler League op last van de gemeente Eindhoven. Eerder werd bekend dat de aanstaande uitwedstrijd van Jong Ajax tegen FC Oss bestempeld is als ‘risicoduel’ en derhalve een verplichte combiregeling kent voor Ajax Supporters. Daardoor kost een kaartje maar liefst 30 euro. Logischerwijs zijn er voor dit duel amper kaarten gekocht door Ajax Supporters.

De AFCA Supportersclub vind dit een belachelijke gang van zaken zoals eerder verwoord in het AT5 programma ‘Dit is mijn club’. Voor Ajax supporters is het of onmogelijk of belachelijk duur om de club te ondersteunen in de Jupiler League. Dit omdat een aantal burgemeesters totaal niet aanvoelt hoe de situatie met Ajax is geweest de afgelopen jaren of vanuit onterechte angst op basis van vooroordelen beslissingen nemen. Zoals ene burgemeester Wobine Buijs uit Oss die wellicht haar ‘moment of fame’ ten koste van Ajax Supporters pakt. Voor de gemeente Eindhoven geldt dat wij het onbegrijpelijk vinden dat Jong psv zich inschrijft voor de Jupiler League, terwijl de club en de gemeente zelf daar blijkbaar organisatorisch en of facilitair niet aan toe zijn.

De AFCA Supportersclub zal deze belachelijke gang van zaken via Ajax bij de KNVB aankaarten en verwacht ook van de KNVB dat zij maatregelen gaat treffen en in ieder geval in gesprek gaat met een aantal lokale overheden. Het is supportersonvriendelijk en je zou zelfs kunnen spreken van competitievervalsing op deze manier. De AFCA Supportersclub weet vanuit Ajax dat zij daar precies zo instaan en dit ook bij andere clubs en de KNVB aanhangig hebben gemaakt.

Het voorstel van de AFCA Supportersclub naar de KNVB toe zal dan ook zijn om wedstrijden waarbij uitsupporters niet welkom zijn, dan maar helemaal zonder publiek te spelen.

Blijkbaar is het voetbal in de Jupiler League niet bedoeld voor supporters.

Bestuur AFCA Supportersclub

Tekst: AFCASupportersclub.nl

Related posts