Boilesen: ‘Slagroom op het ijsje’

Nicolai Boilesen speelde gisteren sinds lange tijd weer voor Ajax. De vleugelverdediger viel in voor Daley Blind en heeft hiermee een blessureperiode afgesloten. Uiteraard is de Deen hier erg blij mee.

Na anderhalf jaar blessureleed aan de hamstrings vierde Boilesen zijn rentree. Naar eigen zeggen was hij niet zenuwachtig. “Ik word nooit snel zenuwachtig. Kijk, ik ben al zes tot acht weken goed bezig. Dus ik had verwacht dat het goed zou gaan. Maar dit is wel de slagroom op het ijsje zeg maar. Mijn familie was er ook. Het is lang geleden dat ze mij in een stadion hebben zien voetballen. Misschien dat zij wat extra gezweet hebben toen ik erin kwam, maar ik denk niet meer aan mijn hamstrings”, laat hij weten aan NUsport.

Boilesen zocht hulp bij een mental coach, omdat hij lang aan de kant zat. “Maar dat vond ik in eerste instantie niks. Het klikte niet met die persoon en dat moet natuurlijk wel. Je gaat heel diep in die gesprekken.” Uiteindelijk ging hij praten met een landgenoot, wat hem wel heeft geholpen.

“Ik heb een andere gevonden, Sören Holmgren een Deense tweevoudig Paralympisch kampioen die zelf met veel blessures kampte. Ik consulteer hem niet zo heel vaak meer. Maar hij heeft wel geholpen”, aldus de verdediger.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts