Van der Hoorn: ‘Van Stam kan ik veel leren, vooral specifieke onderdelen’

Mike van der Hoorn is snel gewend aan de aanwezigheid van Jaap Stam op het trainingsveld van Ajax. De twintigjarige verdediger, die onlangs overkwam van FC Utrecht, kan veel leren van de oud-international. “Trainen met Jaap Stam bevalt me wel.”

“Die heb je jarenlang zien voetballen en opeens staat hij naast je. Als trainer”, vertelt Van der Hoorn in het Algemeen Dagblad. “In het begin kijk je tegen hem op, al went het gelukkig ook snel. Hij is ook gewoon een nuchtere, normale, maar wel grote gozer. Het was dinsdag voor het eerst dat ik specifieke training van hem kreeg. Dat bevalt me wel.”

De mandekker toont zich leergierig. “Ik moet alles nog verbeteren. Verdedigen, positiespel, opbouwen. Van Stam kan ik veel leren. Vooral die specifieke onderdelen. Hoe je beweegt als verdediger, hoe je kijkt naar een tegenstander. Als dat een paar keer per week doorgaat, ga ik flinke stappen maken”, zo laat Van der Hoorn weten.

Tekst: Soccernews


Van der Hoorn krijgt tips van Stam in De Lutte

Related posts