Ajax wordt verwend in De Lutte

Voor medewerkers van SV De Lutte staat deze week in het teken van Ajax. De landskampioen is voor de veertigste keer op bezoek en iedereen probeert het de Amsterdammers weer volledig naar de zin te maken. TC Tubantia vroeg zich af wat er allemaal gebeurt als Ajax op bezoek komt.

‘Het veld ligt er bij zoals Ajax dat eist. Ajax wordt flink verwend deze week, dat is zeker. Sinds we het beheer en onderhoud van de velden zelf in de hand hebben, hebben we bijna het hele seizoen een mooi veld. We hebben goed rondgekeken en contact gehad met mensen die er veel verstand van hebben en dat betaalt zich nu uit’, vertelt Nico Weda aan de krant.

Het gras wordt dagelijks gemaaid, de lijnen worden secuur getrokken en Ajax kan beginnen. ‘Het is wel uniek dat de club al veertig jaar hier komt’, legt ook eigenaar Raymond Strikker uit. ‘Ik weet nog dat Ajax de Europacup 1 had gewonnen en dat ze die mee hadden gebracht. De toenmalige elftalleider gaf hem aan mijn vader met het verzoek de peperdure beker in de kluis te zetten. ‘Dat is goed’, zei mijn vader. Maar we hadden helemaal geen kluis. De beker werd gewoon bij ons in de huiskamer achter de bank gezet.’

Bron: TC Tubantia

Related posts