Ook Jong Ajax officieel gestart

Jong Ajax is vanaf dinsdagmorgen met volle kracht in voorbereiding richting het debuut in de Jupiler League op 5 augustus tegen Telstar. Trainer Fons Groenendijk kwam met zijn volledige groep naar buiten voor de training en na bijna twee uur stapte hij met een goed gevoel van het veld. ,,De instelling en bereidheid van deze groep stemt mij tevreden”, aldus de trainer.

De groep was gemêleerd te noemen. Ongeveer de helft van de spelers heeft al minimaal een week training in de benen, maar de andere helft stond deze dinsdag voor het eerst weer op het groene gras. Op maandag zijn ze getest, terwijl de anderen op het veld stonden. ,,Toen heb ik het welkomstwoordje al gehouden”, vertelt Groenendijk na de eerste training met een complete groep. ,,Een vaste groep is het nog niet. Dat merkten we vanmorgen ook toen Sven (Nieuwpoort, red.) werd gebeld om naar Oostenrijk te komen als vervanger voor Toby Alderweireld (die wegens privé-omstandigheden het trainingskamp verliet). Zo snel kan het dus gaan. Ze moeten beseffen dat ze er dicht bij zitten. Zij zien ook dat Riechedly Bazoer en Kenny Tete zijn meegegaan met Ajax 1. Daaruit blijkt dat er ook naar hen goed wordt gekeken.”

Aan het einde van de training moest de groep nog even op jacht. Op jacht naar drie ballen. Een was in de sloot beland en de andere in de bosjes. Ze kwamen allemaal keurig terug. Tot slot wachtte Danzell Gravenberch nog een organisatorisch klusje. Een groepje Poolse meisjes, die deeluitmaken van een groep die via Niveau Polen clinics krijgen bij Ajax, mocht met de Ajacieden op de foto. ,,Jij was vorig jaar aanvoerder van de A1. Dus jij regelt dat even”, beval Groenendijk zijn verdediger.

Tekst: Ajax.nl

Related posts