Klaassen en Boilesen: Vrienden voor het leven

‘Happy to be back with my brother Boilesen. Both scored a goal’ twitterde Davy Klaassen afgelopen zaterdag na afloop van de oefenwedstrijd tegen Putten. Na een lange blessureperiode zijn Klaassen (20) en Boilesen (21) eindelijk weer terug. Ajax.nl had een gesprek met de twee blonde ‘broers’ die een haast onafscheidelijk duo vormen.

Op de vraag of ze afgelopen zaterdag tijdens hun gezamenlijke rentree tegen SDC Putten allebei op een doelpunt aasden, antwoordt Klaassen: ,,Dat denk ik niet, want Nico scoort normaal nooit. Daar plaagde ik hem vorig jaar wel eens mee.” En dan serieus: ,,Natuurlijk was het mooi dat we allebei scoorden in de wedstrijd waarin we onze rentree maakten. Dat hebben we samen wel even gevierd. We kunnen nu weer echt vooruitkijken.”

De jonge twintigers kennen elkaar inmiddels al zo’n drieënhalf jaar. Allebei werkten ze het afgelopen seizoen aan het herstel van hun blessure. Boilesen kampte met een onwillige hamstring en Klaassen stond bijna een heel jaar buitenspel met liesklachten.

Boilesen: ,,Sinds mijn komst bij Ajax eind 2009 zijn we eigenlijk direct goede vrienden geworden. De revalidatietijd heeft onze band afgelopen seizoen alleen maar versterkt. Tijdens zo’n vervelende periode leer je elkaar beter begrijpen omdat je allebei moet knokken om weer fit te worden. Als je een jaar lang samen revalideert, weet je op een gegeven moment precies wanneer iemand wel of niet goed in zijn vel zit. Daar waar mogelijk probeer je elkaar dan helpen.”

Klaassen heeft sinds zijn debuut op 21 november 2011 tien officiële wedstrijden op zijn naam staan. In dat tot dusver bescheiden rijtje prijken echter wel de topwedstrijden tegen Olympique Lyon, Real Madrid, Manchester United, feyenoord en psv. En dat smaakt naar meer. Ook bij Boilesen staat de teller ruim twee jaar na zijn veelbelovende debuut nog altijd ‘pas’ op veertien officiële optredens. De verbondenheid met Klaassen is sterk: ,,We moeten nu proberen om het allebei een heel seizoen zonder blessures vol te houden. We willen dolgraag weer spelen, al moeten we niet te hard van stapel lopen. Na zo’n lange tijd zonder wedstrijden moet je alles rustig opbouwen.”

Het gebeurt allemaal in een setting die nagenoeg hetzelfde is als toen ze enkele jaren geleden samen in de A1 speelde. Viktor Fischer, Stefano Denswil, Joël Veltman, Mickey van der Hart én Frank de Boer zijn ook nu weer hun directe collega’s. Klaassen: ,,De gedrevenheid tijdens de training is nog precies hetzelfde als toen. Daar is niets aan veranderd. We willen iedere dag een stukje beter worden. Frank de Boer eist alleen wel wat meer van je. Dat is ook logisch, want dit is een heel ander niveau dan de A1.”

Het is een proces waarin de twee vrienden elkaar maar wat graag motiveren. Na hun rentree in een officieuze wedstrijd is het volgende doel om voor het eerst in lange tijd weer een officiële wedstrijd voor Ajax te spelen. Dat vooruitzicht tovert een glimlach op het gezicht van Boilesen: ,,Dit is eigenlijk de beste tijd tot nu toe.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts