Ajax Cape Town wint Aegon Copa Amsterdam na penalty’s

Ajax Cape Town heeft de negende editie van Aegon Copa Amsterdam gewonnen. De Zuid-Afrikanen waren na een bloedstollende verlenging beter in het nemen van strafschoppen dan het Duitse Mönchengladbach.

De Zuid-Afriaken kwamen voor rust op 1-0 door Wesson. In de tweede helft leek diezelfde Wesson de wedstrijd definitief te beslissen maar de spits zag zijn schuiver via drie plassen op de paal belanden. Die misser bleek een hele dure want Mönchengladbach maakte vijf minuten voor tijd toch nog gelijk. Nickels was de maker van de treffer. In de slotfase werd de spanning ook de ploegen op het veld wat teveel en ontstond er zowaar het eerste opstootje van het toernooi. Het mocht niet baten want beide teams konden geen verlenging afwenden.

In die verlenging schoot Ajax Cape Town uit de startblokken. Jacobus schoot een vrije trap van dertig meter direct in de goal: 1-2. De Afrikanen kregen kansen op meer, maar de minieme voorsprong bleef een feit. Dat kwam Cape Town opnieuw duur te staan. Mönchengladbach kwam via een intikker van Dahoud terug tot 2-2. Over en weer vielen er nog mogelijkheden te noteren, maar de beslissende goal viel maar niet.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen en pas na zeven penalty’s mocht Cape Town zich kronen tot winnaar. De spelers en staf vielen elkaar na afloop huilend in de armen.

Tekst en foto: Copa Amsterdam