Eriksen ziet Dortmund-transfer zitten

Christian Eriksen heeft tegenover NUsport open gepraat over zijn toekomst. De middenvelder vertrekt graag naar Borussia Dortmund. De club uit de Bundesliga heeft deze week bij Ajax geinformeerd naar Eriksen. “Iedereen weet dat dit misschien mijn laatste wedstrijd voor Ajax was”, vertelde de Deen de 0-2 overwinning op FC Groningen. “Sommige teamgenoten wezen me er vooraf ook nog op.”

Dortmund is een club die Eriksen ziet zitten. “Ja, dat is wel een club waar ik zou willen spelen. Ik denk dat ik daar pas. Ze spelen aanvallend, mooi voetbal, zoals ik dat ook graag wil. En ze doen mee om de prijzen”, vervolgt de talentvolle middenvelder.

De 21-jarige Eriksen weet dat het niveau van de Bundesliga omhoog is gegaan. “Een paar jaar geleden zag ik Duitsland niet als optie, maar het niveau is daar omhoog gegaan. Het zegt veel dat er twee Duitse clubs in de Champions League-finale staan. Het zou best kunnen dat de Bundesliga nu de sterkste competitie is.”

“Het liefst heb ik zo spoedig mogelijk duidelijkheid. Dat is voor mij en Ajax het beste. Zelf heb ik nog met niemand gesproken. Ik geloof wel dat Ajax en Dortmund al met mijn zaakwaarnemer contact hebben gehad over de belangstelling. Ik wacht het dus rustig af.”

Tekst: Goal.com

Related posts