Ajax sluit glorieus jaar af met winst in Euroborg: 0-2

Landskampioen Ajax heeft het seizoen in stijl afgesloten met een overwinning in Euroborg op FC Groningen (0-2). De nummer één van Nederland kwam op voorsprong via Kolbeinn Sigthórsson en verdubbelde de score na rust door een raak schot van Danny Hoesen. Ajax beëindigt het seizoen met net zoveel punten als in het voorgaande kampioensjaar: 76. De laatste veertien duels in de competitie werden geen van allen verloren.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Sigthórsson, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Daley Blind passte in de openingsfase te nonchalant richting Jasper Cillessen, waarna Michael de Leeuw de bal oppikte. In de één op één-situatie met de doelman maakte de aanvaller van FC Groningen het echter niet af, waardoor Blind en Ajax goed weg kwamen. Vlot daarop droeg Blind wel bij aan de 0-1; uit zijn pass maakte Sigthórsson het af met een schot in de verre hoek.

Na de openingsgoal nam Ajax de touwtjes in handen en liet het de bal vrij eenvoudig rondgaan in een relatief laag tempo. Het loerde op kansen voor de tweede goal en die kwamen er ook. Ryan Babel dacht de score ook daadwerkelijk te verdubbelen, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Rasmus Lindgren en Lorenzo Burnet van FC Groningen gooide er een paar harde tackles uit op Christian Eriksen en kregen geel, hetgeen de sfeer op het veld niet ten goede kwam.

Frank de Boer stuurde aan het begin van de tweede helft Stefano Denswil en Thulani Serero erin voor Niklas Moisander en Siem de Jong. Met de twee nieuwelingen erbij bleef Ajax wederom bovenliggend en dat veranderde ook niet toen De Boer nog Babel wisselde ten faveure van Hoesen. De invaller had maar weinig tijd nodig om zijn stempel te drukken, want enkele minuten na zijn komst nam hij een pass van Denswil aan en schoot hij goed binnen langs Marco Bizot.

FC Groningen-Ajax 0-2 (0-1)
8. Sigthórsson 0-1
72. Hoesen 0-2

Opstelling FC Groningen:
Bizot, Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet, Bacuna (75. Sparv), Kieftenbeld (60. Christovao), De Leeuw, Lindgren (74. Schet), Kirm, Texeira.
Niet ingezet: Van der Lei, Johansson, Ajilore, Letschert.

Opstelling Ajax:
Cillessen, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander (52. Denswil), Blind, De Jong (52. Serero), Poulsen, Eriksen, Babel (68. Hoesen), Sigthórsson, Boerrigter.
Niet ingezet: Vermeer, Boilesen, Sana, Fischer.

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Kaarten: Geel: Lindgren en Burnet (beiden Groningen), Boerrigter en Blind (beiden Ajax)

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Tekst: Voetbalzone

Related posts