Van Gaal trots op De Boer: ‘Hij werd in het diepe gegooid, ik ook’

Mocht Ajax zondag winnen van Willem II en zich voor de derde keer op rij kronen tot landskampioen, dan schaart Frank de Boer zich in een illuster rijtje. Hij is in dat geval de derde coach die erin slaagt om drie keer op rij de landstitel binnen te slepen. Alleen Rinus Michels en Louis van Gaal kunnen hem dat nazeggen.

Van Gaal, destijds ook pas 39 jaar, gunt het zijn voormalig pupil van harte. “Frank werd in het diepe gegooid, dat werd ik ook. Hij heeft de tijd genomen om het vak te leren. Dat vind ik heel goed”, tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de bondscoach, die De Boer met name in het begin van zijn trainersloopbaan zo nu en dan bij heeft gestaan via SMS’jes.

“Hij won met 0-2 bij AC Milan, ik met 0-1 bij Örebrö. De tweede wedstrijd verloor ik met Ajax, hij won met 0-1 bij Vitesse. En daarna won ‘ie nóg eens. Toen ben ik maar gestopt met sms’en”, aldus Van Gaal. Wanneer Ajax erin slaagt om de schaal te veroveren, betekent het de 32e landstitel in de historie van de club. Van Gaal won de prijs met de Amsterdammers in 1994, 1995 en 1996.

Tekst: Voetbalzone

Related posts