Ajax legt krans bij Sportherdenking Olympisch Stadion

Algemeen directeur Michael Kinsbergen en Simone Freling (directeur Ajax Foundation) hebben zaterdag namens Ajax een krans gelegd bij de Sportherdenking Olympisch Stadion. Op de dag waarop de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Nederlandse slachtoffers in andere conflicten en vredesmissies worden herdacht, is er in Amsterdam ook altijd een sportherdenking. Hierin wordt stilgestaan bij de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor de Nederlandse sport.

De jaarlijkse sportherdenking bij het Olympisch Stadion is een initiatief van het Comité Sportherdenking 4 mei Olympisch Stadion in samenwerking met de Sportraad Amsterdam en het Amsterdams 4 en 5 mei Comité.

Het thema dit jaar was schaatsen in de oorlog, waarbij onder meer oud-schaatsters Annemarie Thomas, George Schweigman en Wim van der Voort aanwezig waren. De Elfstedentocht werd in die jaren (1941 en 1942) twee keer gereden, kampioenschappen gingen gewoon door en zelfs Anne Frank stapte in die jaren op de schaats. Zoals altijd deed ook Ajax mee aan de herdenking, waarbij dit jaar een krans werd gelegd door Michael Kinsbergen en Simone Freling.

Sinds 2005 wordt er op 4 mei bij het Olympisch Stadion een bijeenkomst gehouden om stil te staan bij de gevolgen van de oorlog voor de Nederlandse sport. Dit jaar werd er tijdens de herdenking gesproken door André Bolhuis (voorzitter NOC*NSF), sportwethouder Eric van der Burg en voorzitter Paul Slettenhaar van stadsdeel Amsterdam-Zuid.

Tekst: Ajax.nl

Related posts