AD: ‘Ajax spreekt met PSV over Aissati’

Ondanks dat p$v-manager Adri van Kraaij eerder vandaag nog ieder contact ontkende (zie bericht). komt het Algemeen Dagblad zojuist met de melding dat vanavond (donderdagavond) een afvaardiging van Ajax informeel met Jan Reker gesproken heeft over de situatie van Aissati. Namens Ajax weigert technisch manager Danny Blind al te diep op de zaak in te gaan. “Ik weet dat er eerder al belangstelling voor Aissati is geweest. Over de huidige stand van zaken wil ik echter niks zeggen, al is het wel zo dat onze prioriteit niet direct op die positie ligt.”

Officieel hebben de Amsterdammers zich nog niet gemeld. Aissati zelf wil dolgraag weg bij de club die hij tot voor kort in het hart droeg. Het talent voelt dat zijn carrière in Eindhoven niet volgens plan verloopt. In de winter wilde Ajax hem ook al halen.

Het liefst zou de landskampioen de speler behouden, maar PSV bevindt zich in een netelige situatie. Aissati heeft nog een contract tot de zomer van 2009 in Eindhoven. Rond de kerst kwamen beide partijen weliswaar mondeling overeen dat die verbintenis verlengd zou worden tot 2012, maar dat contract is nooit formeel getekend.

Het ‘kamp Aissati’ vindt nu dat de verbintenis nog één jaar loopt, PSV gaat ervan uit dat er nog vier contractjaren zijn. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken mee te willen werken aan een oplossing. Maar in het uiterste geval wordt dit meningsverschil beslecht door een arbitragecommissie.

Als die commissie Aissati in het gelijk stelt, bestaat de mogelijkheid dat het talent volgend jaar zomer voor niets de deur van het Philips Stadion uitloopt. Directeur Jan Reker heeft meer dan eens benadrukt dat PSV zich dat niet kan veroorloven. Niet voor niets was de clubleiding van de landskampioen in een eerder stadium bereid om mee te werken aan een transfer van Aissati naar FC Utrecht.

Zie ook eerdere berichten:
> Van Kraaij: ‘(Nog) geen bod van Ajax op Aissati’
> VI: ‘Aissati weer in beeld bij Ajax’
> Aissati wil onder contract bij PSV uit: Ajax wellicht weer een optie
> Van Geel: ‘Aissati was niet in beeld bij Ajax’
> Ajax lijkt Aissati te kunnen vergeten nu die waarschijnlijk bijtekend bij PSV
> Ajax moet PSV wel degelijk tot 2009 een afkoopsom betalen voor Aissati
> Van Geel: ‘Aissati ideale opvolger Sneijder’
> Aissati: ‘interesse Ajax streelt me’
> Reker bevestigt nogmaals dat psv Aissati niet wil laten vertrekken naar Ajax
> ‘PSV bood Aissati zelfs aan bij Ajax’
> Aissati heeft afkoopsom, Ajax meldt zich opnieuw
> ‘Aissati al in november 2008 transfervrij’

Related posts