Davids stopt niet maar wel definitief weg bij Ajax

Edgar Davids heeft zondag zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax gespeeld. Dat heeft de Amsterdamse club dinsdag bevestigd. Het vertrek van Davids komt niet als een verrassing. De middenvelder had enkele maanden geleden al nadrukkelijk laten doorschemeren zijn aflopende contract niet te zullen verlengen.

De 35-jarige middenvelder vertrekt wanneer zijn huidige contract afloopt, op 30 juni 2008. ‘Aan de ene kant vind ik het jammer dat we uit elkaar gaan, want ik ben Amsterdammer en Ajacied,’ aldus Davids. ‘Maar het is ook niet zo dat ik ten koste van alles bij Ajax kan blijven.’

‘Ik heb de afgelopen weken al vaker gezegd dat de kans dat ik zou blijven heel klein was,’ vervolgt de aanvoerder. ‘Op dit moment weet ik nog niet wat ik ga doen. Er is de afgelopen periode interesse getoond uit binnen- en buitenland. Ik ben fit en voel me nog goed genoeg om op niveau door te voetballen.’

Davids speelde, onderbroken door een tussenstop van ruim tien jaar, 184 officiële wedstrijden voor Ajax waarin hij 36 maal scoorde. Hij maakte zijn debuut in het witte shirt met de rode baan op 8 september 1991, in het thuisduel tegen RKC. Na onder andere winst in de UEFA Cup en de Champions League, vertrok Davids in 1996 naar AC Milan. Via Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur belandde de middenvelder in 2007 weer in Amsterdam.

Related posts