Ten Cate: ‘Schilder wordt niet meer verhuurd’

NAC en Heracles trokken nog aan Robbert Schilder in de hoop dat hij gehuurd kon worden als zou blijken dat hij weinig aan spelen toekomt. Dat zit er door alle blessures op het middenveld niet in. Ten Cate liet dan ook weten Schilder absoluut niet te zullen verhuren voor het sluiten van de transfermarkt: “We hebben Robbert niet voor niets teruggehaald. Als we de intentie zouden hebben hem nog een jaar te verhuren, had hij net zo goed in Almelo kunnen blijven, want Heracles wilde hem graag houden”, aldus Ten Cate in de PZC.

De 21-jarige middenvelder speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Heracles. Schilder verving in het duel met heerenveen van gisteren in de rust Hedwiges Maduro, die uitviel met een lichte hersenschudding. Wellicht dat Schilder woensdag tegen Slavia Praag (return voorronde Champions League) opnieuw aan de bak moet. Maduro en Gabri zijn twijfelachtig voor dat duel. De kans bestaat dus dat Schilder in de belangrijke wedstrijd een basisplaats heeft als linkermiddenvelder. Dat lijkt allemaal heel snel te gaan, maar niet voor de voetballer zelf. “De trainer weet wat ik kan en wat er nog voor verbetering vatbaar is aan mijn spel”, aldus een vastberaden Schilder.

Related posts