Ajax in voorronde Champions League tegen Slavia Praag

Ajax speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag. De Tsjechen schakelden woensdag na het nemen van strafschoppen MSK Zilina uit Slowakije uit: 4-3 (0-0). Het heenduel was in 0-0 geëindigd. Ajax speelt op woensdag 15 augustus eerst thuis. Twee weken later volgt de return.

Assistent-trainer Alfons Groenendijk zag het duel samen met hoofdcoach Henk ten Cate in Praag: ,,Het is altijd nuttig om twee ploegen met eigen ogen aan het werk te zien. Slavia Praag en Zilina zijn zeer aan elkaar gewaagd, de onderlinge verschillen waren gisteren erg klein. Slavia is een stugge ploeg, die het vooral moet hebben van zijn fysieke kracht en lengte. Het is geen tegenstander die voetbal speelt waarvan je echt kunt genieten. Wat het voetbal betreft zijn Slavia en ook Zilina echte Oostblokploegen. Lastig te bespelen tegenstanders. Slavia is ook niet echt een creatieve ploeg. Makkelijk wordt het woensdag niet. Maar met onze kwaliteiten moeten we verder kunnen komen.”

Zonder Smicer
Slavia Praag zal het in het eerste duel tegen Ajax moeten doen zonder een van haar belangrijkste speler; Vladimir Smicer is voor dat duel geschorst naar aanleiding van zijn tweede gele kaart, die hij gisteren opliep.

Related posts