Van Geel bevestigt: ‘Jurgen Colin tekent bij Ajax’

Jurgen Colin zal volgens de zondageditie van De Telegraaf deze week nog een contract tekenen bij Ajax. De 26-jarige verdediger van het Engelse Norwich City heeft voldoende weten te overtuigen om in aanmerking te komen voor een contract. Colin tekent volgens De Telegraaf voor één jaar in De Arena, met een optie voor nog eens twee seizoenen.

Hoewel hij een aarzelende start kende bij Ajax en pas zaterdag in het oefenduel tegen Falkirk (2-1 verlies) een goede indruk maakte, ziet Ten Cate in Colin een bruikbaar alternatief voor de posities van rechtsback en rechter centrale verdediger. Prettige bijkomstigheid voor Ajax is dat de oud-PSV’er vrijwel niets kost.

Niet zeker
De speler zelf was na afloop van het duel met Falkirk (2-1 verlies) nog niet al te zeker over zijn toekomst. ,,Of de stage gelukt is? Ik ben met name in het begin te zenuwachtig geweest, vroeg me steeds af of ik het wel goed deed. Ik heb ook iets te veel op zeker gespeeld. De trainer wilde dat ik meer initiatief toonde,” zei hij.

Ten Cate vond Colin de enige speler die tegen de Schotse middenmoter een goede indruk maakte. ,,Ik weet dat hij nog beter kan. Maar voor de wedstrijd had ik Jurgen al gezegd dat ik tevreden over hem ben. Misschien dat de spanning daardoor grotendeels wegviel. Hij doet verdedigend geen gekke dingen en dat is wat ik zoek: iemand zonder frivoliteiten.”

Ajax bevestigt komst Colin
Geschreven door Matthijs van Laar op zondag, 29 juli om 16:08

Jurgen Colin komt definitief naar Ajax. Technisch directeur Martin van Geel bevestigde vandaag dat de Amsterdamse club het contract van de verdediger binnenkort in orde zal maken.

Van Geel bevestigt
Technisch Directeur Martin van Geel bevestigt vandaag dat Colin een contract krijgt aangeboden: ,,Dat gaan we de komende dagen rondmaken. Hij moet nog gekeurd worden en we moeten er nog wel uitkomen met zijn oude club Norwich City,” zo vertelde Van Geel, die met Colin in eerste instantie een stand-in voor de Roemeen George Ogararu in huis haalt.

Gisteren bevestigde Ten Cate al dat zijn club er serieus over denkt om de verdediger vast te leggen.

Zie eerdere berichten:
28 juli 2007 Colin krijgt waarschijnlijk contract, Ten Cate: ‘Hij heeft het goed gedaan’.
23 juli 2007 Stagair Jurgen Colin ook mee naar Schotland.
04 juli 2007 Ten Cate overtuigd van kwaliteit Colin, stage slechts om fitheid te testen.
02 juli 2007 Colin: ‘Mijn hart lag altijd bij Ajax maar nooit uitgesproken omdat ik bij psv zat’.
02 juli 2007 Jürgen Colin 3 weken op proef bij Ajax.


Related posts