Doelman Heijblok tekent jaarcontract bij Ajax

Ajax heeft overeen stemming bereikt met doelman Erik Heijblok. De ervaren sluitpost van HFC Haarlem tekende vanmiddag een eenjarige verbintenis in Amsterdam. ,,Dit is fantastisch natuurlijk. Er zit nog een optie in het contract om met twee seizoenen te verlengen”, aldus de enthousiaste doelman.

De komst van de 28-jarige doelman uit het Noord-Hollandse Den Oever komt niet als een verrassing; Enkele weken geleden werd al min of meer duidelijk dat hij aar Ajax zou komen (zie bericht). Heijblok moet bij Ajax de derde doelman worden omdat Kenneth Vermeer, keeper van Jong Ajax en Jong Oranje, volgend seizoen verhuurd wordt aan waarschijnlijk Willem II (zie bericht).

De uit Wieringen afkomstige Heijblok kwam in de jeugd al voor Ajax uit. Na een jaar in het eerste van de amateurs van het Hoornse Hollandia keepte hij de afgelopen vier seizoenen bij Haarlem. Heijblok had over interesse niet te klagen; Diverse Eredivisieclubs zouden al interesse hebben getoond. Zijn contract bij Haarlem liep namelijk deze zomer af.

Related posts