Zijn Marokkanen geen Hooligans?

De wedstrijd gisterenavond van jong Oranje tegen jong Marokko is zoals bij iedereen wel bekend behoorlijk uit de hand gelopen. Dit is vanochtend even in het nieuws geweest en zo snel als het er was is het ook weer uit het nieuws verdwenen.

Wat erg opvallend was dat er bijna in geen enkele media gesproken wordt over de Marokkaanse hooligans, want laten we eerlijk zijn als 1 Ajax supporter een steward had geslagen had het hele land over de Ajax Hooligan heen gevallen. Kamer vragen over de voetbalwet , de burgervader van Tilburg had schande gesproken dat er een steward geslagen was enz enz.

Maar een veelfout van Marokkaanse hooligans hebben niet alleen meerdere stewards geslagen en veel stoeltjes vernield en reclame borden en het doel vernield en ook nog het veld betreden. Dit blijven gewoon Marokkanen. De wedstrijd was al meerdere malen stilgelegd vanwege het wangedrag van de hooligans.

Maar nu ineens zijn het geen hooligans maar Marokkanen?! Ik heb vandaag geen enkele politicus gehoord die schande sprak van wat er gebeurt is. Behoudens een verklaring van de KNVB dat er 5 jaar niet meer tegen Marokko gespeeld gaat worden is er geen aandacht meer aan besteed.

Nu durven die hufters in Den Haag hun bek niet open te trekken tegen die ‘Kut Marokkanen’ die daar in Tilburg de boel verziekt hebben, want dan wordt het misschien wel gezien als discriminatie, maar om alle club voetbalsupporters over een kam te scheren is natuurlijk iets geheel anders.

Ik hoop alleen dat al die ‘Kut Marokkanen’ die zich gisterenavond hebben misdragen ook in dezelfde doofpot verdwijnen als deze gehele zaak.

Related posts