Delorge: ‘Ajax is veel mooier dan Anderlecht’

Officieel is er nog niets ondertekend, maar dat Laurent Delorge volgend seizoen bij Ajax speelt lijkt een zekerheid (zie eerdere bericht). De Belg, die transfervrij overkomt van ADO Den Haag, kijkt in het Gazet van Antwerpen alvast vooruit op zijn aankomende ‘droomtransfer’. “Ik kan het soms niet vatten.”

‘Voor Ajax voetballen, is een droom. Want Ajax, dat is een nog veel mooiere club dan Anderlecht, hè’, kijkt Delorge vooruit naar het verblijf bij zijn nieuwe werkgever. ‘Toen ik bij Coventry City speelde, deden ze over het voetbal elders in Europa nogal smalend. Maar Ajax, dat was wat anders. Daar werden zelfs de Engelsen lyrisch van.’

Ajax heeft immers iets magisch, vind Delorge. “Ajax is nog wel even een mooiere club dan Anderlecht heh”, sprak de speler lachend. “Voor Ajax voetballen is een droom. De club straalt historie uit, het is een Europese grootmacht. En ik kan daar wellicht voor twee jaar gaan tekenen. Mooier kan toch niet? Ik kan het soms niet vatten.”

De 27-jarige Delorge heeft al enige ervaring met spelen voor een topclub. In zijn vaderland speelde hij een jaar voor Anderlecht, alvorens hij werd ontslagen vanwege zijn vermeende aandeel in het omkoopschandaal van Lierse SK. ADO Den Haag pikte de transfervrije Delorge op en in de residentie maakte de kilometervreter indruk. ‘Ik heb gesproken op het veld en ben een correcte speler. Ik heb een meer dan behoorlijk seizoen gespeeld. Maar we degradeerden, en dan is het toch niet zo logisch dat je in de belangstelling van andere ploegen staat. Maar eerst was er interesse van Vitesse en SC Heerenveen, en nu dus Ajax. Dan zeg je niet neen.’

Mondeling akkoord Heerenveen?
De vraag is of Heerenveen al een mondeling akkoord had met Delorge. Immers, een mondeling akkoord is rechtsgeldig. Heerenveen dacht de toezegging van de voetballer eind vorige week al binnen te hebben. Morgen zou een afrondend gesprek plaatshebben, maar daar heeft de belangstelling van Ajax dus een stokje voor gestoken.

,,Ik heb aan Delorge en zijn zaakwaarnemer gevraagd of we met hem konden spreken,” zegt Ajax’ technisch directeur Martin van Geel. ,,Dat kon. Hij was niet gebonden aan overeenkomsten met andere clubs. Dat heb ik zwart op wit gekregen van ze.” Dus voelde van Geel zich niet geroepen contact op te nemen met Heerenveen, ook al waren er in de media berichten verschenen dat Delorge voor Heerenveen zou kiezen. Van Geel: ,,Ik ga af op de woorden van de speler en zijn vertegenwoordiger.”

De zaakwaarnemer van Delorge, Mohammed Sinouh, zegt dat van een mondelinge overeenkomst met Heerenveen geen sprake is. ,,Dat is pas zo als een speler zegt: ja, ik wil. En dat heeft Laurent nooit gezegd. Ik verwacht niet dat Heerenveen moeilijk doet, want er is geen zaak.”

Related posts