Van Gaal en Ten Cate zeuren over datum bekerfinale

Louis van Gaal en Henk ten Cate verwijten de KNVB dat ze woensdag alweer met AZ en Ajax in actie moeten komen in de play-offs voor een plaats in de voorronde van de Champions League. De coaches staan zondagavond tegenover elkaar in de finale van de nationale beker in de Kuip. “Een hele kwalijke zaak”, mopperde Ten Cate donderdag tijdens een persconferentie voor de bekerfinale. ,,Het is niet eerlijk dat wij nauwelijks rust krijgen voor het uitduel met Heerenveen. Dat kan eigenlijk niet. Die play-offs hadden later moeten beginnen.”

Van Gaal valt Ten Cate bij. ,,Ik zie het als competitievervalsing, Ik heb echter niet geprotesteerd. Dat heeft toch geen zin. De KNVB meet wel vaker met twee maten. Dat moeten wij maar accepteren. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op. Heerenveen en FC Twente kunnen lekker anderhalve week achterover leunen en AZ en Ajax moeten weer vol aan de bak. Het zal allemaal wel. Het zal wel normaal zijn.”

Niet zeuren!
Wij vinden dat beide coaches niet zo moeten zeuren. Er zitten verdomme bijna drie volle dagen tussen de duels. Ze zouden eens moeten kijken naar bijvoorbeeld England waar het heel gebruikelijk is dat clubs rond de kerst twee wedstrijden binnen drie dagen spelen. En dan Manchester United bijvoorbeeld speelt woensdag in Milaan halve finale Champions League tegen AC Milan en moet zaterdagmiddag aan de bak voor de competitieBovendien; waar hebben we het over?: Normaal gesproken speel je op zondagmiddag 14:30 uur en dan vaak weer op woensdagavond. Het gaat dus feitelijk om 3,5 uur dat de spelers nu minder tijd hebben om te ‘herstellen’. Dat Twente en Heerenveen anderhalve week geen wedstrijd hebben werkt wellicht eerder als een nadeel dan als voordeel: Vorig jaar nog sputterde p$v over het feit dat de club in aanloop naar de bekerfinale enige tijd stil lag en dus ‘wedstrijdritme’ miste. Kortom heren: niet zeuren! Bovendien het is heel simpel: Had je maar kampioen moeten worden!!

Eerder nieuws over de bekerfinale:
3 mei 2007: Mogelijke bekerhuldiging inderdaad op het museumplein!
3 mei 2007: Kloeg die zag het niet maar Tien ziet het zondag zeker wel!
3 mei 2007: Ook zondag weer gratis shirt van SV Ajax! Bussen vertrekken rond 13:00uur
3 mei 2007: Organisatorische chaos dreigt zondag
2 mei 2007: Eventuele bekerhuldiging wellicht op Museumplein!: Morgen (donderdag) gesprek met gemeente
1 mei 2007: Bekerfinale uitverkocht! Waterman geschorst, Van Egmond fluit
28 april 2007: 12.000 kaarten uitverkocht; nu extra (nog duurdere) kaarten in verkoop
26 april 2007: Ajax-fans betalen 44% meer voor buscombi! Bekerfinale voor AZ-fans uitverkocht; Extra, nog duurdere kaarten, voor Ajax-fans
24 april 2007: Ook geen huldiging op Leidseplein bij bekerwinst!
23 april 2007: Alle acht treinen voor bekerfinale vol, Alleen nog buscombikaarten beschikbaarvol
23 april 2007: Deze week uitsluitsel over eventuele huldiging beker
22 april 2007: Eerste drie treinen naar bekerfinale al vol
20 april 2007: Stam werkt toe naar bekerfinale
20 april 2007: Kaartverkoop bekerfinale morgen al van start

Related posts