‘Eredivisievoetbal van Talpa/Tien naar RTL4’

De zender Tien van John de Mol gaat op in RTL Nederland. De deal tussen beide partijen is rond, bevestigen verscheidene goed ingevoerde omroepbronnen. Het contract tussen Talpa en RTL kan op ieder moment worden getekend. SBS, dat ook in de race was voor tv-zender Tien, is definitief afgevallen. Deze zomer al zal het eredivisievoetbal naar RTL verhuizen. Tien houdt op te bestaan. RTL Nederland lanceert een vierde zender. Volgens insiders gaat die vermoedelijk RTL8 heten, maar ook over RTL6 en RTL10 wordt nog nagedacht.

Enkele programma’s van Tien worden over de RTL-kanalen verspreid. Het eredivisievoetbal, dat voor een jaar meeverhuist naar RTL, krijgt een plek op RTL4. De Mol had een contract voor drie jaar met de eredivisieclubs, waarvan hij er twee heeft gebruikt.

Voor Wilfred Genee zijn de druiven heel zuur. De presentator van De Wedstrijden op Tien mag van de RTL-directie niet met het voetbal mee verhuizen naar RTL 4. Zij hebben Genee nog niet vergeven dat hij in 2005 naar Talpa overstapte, terwijl hij kort daarvoor een contract met RTL had getekend.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts