Liverpool bevestigt komst Ajax A1-speler Jordy Brouwer

Liverpool bevestigt vandaag de komst van Ajax A1-junior Jordy Brouwer naar ‘The Reds’ (zie eerdere bericht). De achttienjarige belofte tekende een contract tot medio 2011 op Anfield Road. ,,We hebben in Jordy een goede aanwinst voor de toekomst vastgelegd, aldus algemeen directeur Rick Parry op de website van Liverpool. ,,We volgden hem al langer en kijkeen er naar uit zijn potentie te ontwikkelen.”

Brouwer, die per direct overstapt, had een jeugdcontract in Amsterdam. Liverpool hoeft Ajax alleen de opleidingsvergoeding van 300.000 euro te betalen. De overgang komt in Amsterdam niet als een verrassing. ,,We zijn vanaf het begin van dit seizoen op de hoogte gehouden door zijn zaakwaarnemer Søren Lerby”, aldus technisch directeur martin van Geel deze week in VI. ,,Wij vonden niet dat hij in aanmerking kwam voor een contract. Sterker nog, de twijfel groeide.”

Zie ook eerdere berichten:
21 januari 2007: Van Geel: Brouwer was nog niet klaar voor beloften
19 januari 2007: Liverpool legt Ajax-talent Brouwer voor 4,5 jaar vast

Related posts