Juridisch kansloos tegen opgelegde combi Zulte

Nadat bekend werd dat de Belgische overheid een buscombi oplegde voor het UEFA Cup-duel tegen Zulte Waregem in Gent, hebben de AFCA supportersclub en de supportersvereniging Ajax juridisch advies ingewonnen. Een Antwerpse jurist heeft uitgezocht in hoeverre wij juridische stappen konden ondernemen om deze regeling ongedaan te maken. Deze jurist vertelde ons vandaag dat de kans op succes nihil is. Voornaamste reden is dat het besluit niet van de burgemeester van Gent komt, maar vanuit de Federale Overheid.

Een juridische procedure houdt in dat wij in principe tegen de Staat zouden procederen. Volgens hem is dit, gelet op de Belgische wetgeving, kansloos. Een rechter stelt de handhaving van de openbare orde boven de belangen van de supporters.

Hoewel wij weinig commentaar hoorden vanuit de supporters over de opgelegde combi, hebben wij toch gemeend hier aandacht aan te moeten besteden, omdat wij de achterliggende reden van veiligheid niet van toepassing vinden. We moeten ons helaas bij deze aan Ajax opgelegde combiregeling neerleggen. De eerste buitenlandse combi op 13 december is hiermee een feit. Ajax heeft wel een aantal andere zaken goed voor de supporters kunnen regelen. Dat zijn de busprijs (16 euro voor een retourtje), meerdere opstapplaatsen en ruim tweehonderd extra kaarten.

De extra opstapplaatsen betekenen dat er bussen vanuit Leiden, Den Bosch en Amsterdam vertrekken. Het uitvak biedt plaats aan negenhonderd Ajacieden en is uitverkocht.

Related posts