Ajax wint in Kopenhagen: 1-2

Kopenhagen beter, Ajax effectiever. Zo kan de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League kort worden samengevat. De ploeg van Henk ten Cate speelde niet al te best, maar heeft desondanks een prima resultaat neergezet in Kopenhagen. Ajax startte moeizaam en was zichtbaar nog niet in vorm, terwijl Kopenhagen op haar beurt begon zoals verwacht: met veel inzet en strijd, en knokkend voor elke meter. Met dit spel kregen zij al snel een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar het geluk was niet aan hun zijde. Jesper Grønkjær was de tegenvallende John Heitinga keer op keer te snel af, Perez speelde in zijn thuisland ver onder zijn kunnen, en Jaap Stam bleek in zijn eerste officiële wedstrijd voor Ajax al meteen de leider in het veld.


Grønkjær is Heitinga weer eens te snel af

Tegen de verhouding in maakte Ajax zo’n vijf minuten voor rust 0-1. De eerste keer dat Ajax voor het doel van de tegenstander kwam, was het Huntelaar die een doorgekopte bal met het hoofd in het doel werkte. Nog voor de rust maakte Kopenhagen gelijk. Uit een vrije trap kon er bijna vrij ingekopt worden en zag de verdediging in de persoon van Heitinga er een moment niet zo goed uit.


Huntelaar schreeuwt het uit na de openingstreffer

Ook na rust kwam Kopenhagen weer goed uit de kleedkamer. Direct verdween een corner buiten bereik van iedereen op de paal, maar naar mate de tweede helft vorderde kreeg Ajax steeds meer grip op wedstrijd. Kopenhagen was enkel nog gevaarlijk uit standaardsituaties, terwijl er aan de andere kant wat kleine kansjes volgden. Wederom laat in de helft scoorde wie anders dan Huntelaar zijn tweede doelpunt. Zijn neusje voor de goal maakt van hem vooralsnog dé man voor de Ajax-doelpunten.


Stam en consorten feliciteren de matchwinner

Zondag volgt de volgende krachtmeting; P$V – AJAX voor de Johan Cruijff Schaal.


FC Kopenhagen – AJAX 1-2 (1-1)
0-1 Huntelaar (38)
1-1 Hangeland (45+2)
1-2 Huntelaar (84)

Geel: Allbäck, Hutchinson, Jacobsen (FC Kopenhagen)
Huntelaar, Perez, Heitinga, Emanuelson (Ajax)
Rood: –
Scheidsrechter: Mejuto González (Spanje)


Opstelling FC Kopenhagen: Christiansen, Jacobsen, Hangeland, Gravgaard, Bergdølmo, Linderoth, Silberbauer (Kvist/80), Hutchinson, Grønkjær, Berglund (Pimpong/69), Allbäck

Opstelling AJAX: Stekelenburg, Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Maduro, Sneijder, Rosales (Rosenberg/78), Huntelaar, Perez (Babel/68)

Related posts