Ajax ondanks verlies in Groningen (2-1) naar voorronde CL

In het Euroborg-stadion van FC Groningen is Ajax vanavond door het oog van de naald gekropen. De thuisploeg wist de 2-0 achterstand – opgelopen in het eerdere duel in Amsterdam – binnen het uur goed te maken, maar invaller Wesley Sneijder maakte in de slotminuten alsnog een eind aan de Groningse droom.

Ajax begon volstrekt apathisch aan de wedstrijd. Dat FC Groningen stormachtig van start zou gaan, was vooraf ingecalculeerd, maar de Amsterdamse ploeg had nooit ook maar een vleugje controle. Ajax was in de uitzinnige Euroborg lange tijd volledig de mindere van de Groningers. Dankzij doelpunten van Erik Nevland en Bruno Silva kwam het Champions League sprookje voor hen plots heelm dichtbij. Toen de vermoeidheid bij Groningen toesloeg in het laatste kwartier sloeg ook Ajax toe. Een doelpunt in de slotseconde bleek opnieuw nét voldoende, voor de zoveelste keer dit seizoen.

De Groningse teleurstelling leidde in de slotminuten tot een hevig opstootje, met Antoine van der Linden en Danny Buijs als gangmakers. Buijs kreeg rood, net als tegenstander Nourdin Boukhari.

,,Gelukkig,’’ zei coach Danny Blind. ,,Voor de club is dit heel belangrijk. Dat is op dit moment even het enige dat telt. De club, dat ben ik niet. En dat is ook Van Geel niet, of Jaakke, of Fontein. De clubs zijn de fans en voor hen ben ik zeer blij’’

Inmiddels is er een site in het leven geroepen waarop je je steunbetuigingen aan Blind kenbaar kunt maken: Dannymoetblijven.nl.


Aankomst van de spelersbus bij de Euroborg


Begeleid door tifo-acties van Groninger-zijde betreden beide ploegen het veld


Boukhari ligt verslagen op de grond na de 1-0 van Groningen


Lange tijd was het ook op de bank opnieuw met de billen knijpen


Olaf Lindenbergh in duel met Jevgeni Levchenko van Groningen


Met 2-0 is Groningen dichtbij een verlenging.                    Nog een opstootje vlak voor tijd


Wesley Sneijder heet de verlosser van Ajax deze avond


Vreugde na afloop bij Nourdin Boukhari en Wesley Sneijder

VIDEOBEELDEN: Interviews Lindenbergh en Heitinga vlak na de wedstrijd

Finale play-offs voor plaats in voorronde Champions League (eerste wedstrijd 2-0 voor Ajax)
FC Groningen – AJAX 2-1 (1-0)

1-0 Nevland (43.)
2-0 Silva (61.)
2-1 Sneijder (88.)

scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 19.634
Geel: Luirink, van de Laak, Fledderus (Groningen), Vermaelen (Ajax).
Rood: Buijs (90.), Boukhari (90.)

Opstelling FC Groningen:
Roorda, Silva, Luirink, Sankoh, van der Linden, Buijs, Lindgren, Fledderus (90+2. Cornelisse), Salmon, Levtsjenko (62. van de Laak), Nevland

Opstelling AJAX:
Stekelenburg, Boakye, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Galásek, Lindenbergh (64. Sneijder), Boukhari, Charisteas, Huntelaar, Rosenberg (64. Babel).

Met dank aan Harris (De trots van het Noorden) voor enkele foto’s. Klik HIER voor een compleet fotoverslag van Groningerzijde.

Related posts