Mitea maakt vanavond rentree in Jong Ajax

Ajax-aanvaller Nicolae Mitea speelt woensdag voor het eerst na maanden blessureleed weer een duel. De Roemeen, die in januari zijn contract verlengde tot 2009, doet met Jong Ajax mee in een oefenwedstrijd in Mijdrecht tegen de amateurs van Argon. Mitea raakte eind juli op het Amsterdam Tournament in het duel tegen Boca Juniors geblesseerd aan zijn knie en onderging vervolgens een operatie.

Na twee maanden hard werken aan zijn herstel mocht Mitea voor het eerst naar buiten om daar de training te hervatten. Toen sprak Mitea: ,,De operatie ligt nu zo’n twee maanden achter me. Ik reken erop dat ik nog zo’n vijf maanden moet revalideren. Voor het herstel van mijn knieblessure wordt zes tot negen maanden gerekend. Zeven maanden lijkt me lang genoeg om langs de kant te staan.” De berekening lijkt redelijk te kloppen. De operatie is zes maanden geleden uitgevoerd.

Related posts