There are no ads, please add some


Ajax wil langer door met Spijkerman en L’Ami

Ajax heeft de intentie om de contracten van Hennie Spijkerman en Carlo L’Ami te verlengen en inmiddels zouden de eerste gesprekken hebben plaatsgevonden. Spijkerman werd in 2011 assistent-trainer en zijn contract loopt komende zomer af. Keeperstrainer Carlo L’Ami is al sinds 2007 werkzaam bij Ajax en ook zij contract loopt komende zomer af.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

74 reacties

 1. david1984

  zeker weten deze mannen moeten blijven leveren goed werk en dan lekker bezig zijn met al die jonge gasten dit zijn de toppers van Ajax dus hé Hennie en Carlo gewoon blijven

  1. De seijs

   Mooi gesproken David . We gaan de goeie kant op met ajax. Dus mooi als ze bij blijven. En inderdaad als we meer willen zullen we toch een betere hoofd trainer moeten zoeken. Denk niet dat Bosz het gaat redden op deze manier. Hij geeft sommige jongens wel heel veel krediet.

   1. david1984

    klopt wat je zegt maar in Nederland zijn er echt niet veel top trainers op het niveau van v gaal en meer van dat soort mensen

    1. De seijs

     Ja dat is waar. Dan moet v Gaal maar effe de boel aan de gang helpen. Succes verzekerd.

     1. david1984

      dat is zo maar ja toch maar het beste er van hopen en dan komt allemaal op zijn pootjes terecht pr dag vandaag

     2. De seijs

      Ja dat zeker. Maar ze zullen heel veel mazzel moeten hebben denk ik. Om een goed resultaat mee te nemen naar de arena.

     3. Charka53

      Zo’n trainer als van Gaal zo niet verkeerd zijn en hij is ook erg goed om ego’s te breken

     4. Widi

      We hebben juist veel te weinig spelers met een ego. Ik wil meer spelers die zelf nadenken. En die zelf ingrijpen in het veld. En zeker niet die Judas uit Noortwijk terug bij Ajax.

     5. RobbyZ

      Vroeger een held en daarna een judas omdat hij JC een kunstje wilde flikken,weg met die vent!!

     6. EugAjax

      Lijkt me inderdaad dat Van Gaal tot in eeuwigheid een held is voor echte Ajacieden! Wel 1 die een hele grote fout heeft gemaakt ten tijden van de Cruijff revolutie vind ik. Maar helden vergeef je af en toe ook weleens wat. Zou me niet verbazen als Louis het zelf ook een grote fout vond achteraf. Uiteindelijk heb ik Cruijff zijn move naar Feyenoord in jaren 80 ook vergeven. Maar toen hij ging was ik echt heel boos…ik heb wel twijfels a) of Van Gaal zou willen en b) of hij niet te oud word en nog belangrijker of hij niet teveel erge dingen heeft meegemaakt in zijn familie. Ik vermoed dat hij de kracht er niet meer voor heeft en alle aandacht aan zijn familie en vrienden gaat geven

     7. Indojood

      Helden zijn voor mij mensen die zich inzetten om het leven van mens, dier en natuur beter te maken of met gevaar voor eigen leven anderen redden en beschermen. Een voetballer/trainer is dat per definitie niet. Alleen Johan maak ik graag een uitzondering omdat hij het leven van andere mensen beter maakte, op een schaal vele malen groter dan Ajax en Nederland.

     8. EugAjax

      Zit wat in Indojood, voetbalhelden is een betere benaming of Ajax helden/iconen. Cruijff is op aller gebied een held, mooie omschrijving van je. Overigens doet Van Gaal heel veel voor kinderen met spieren voor spieren. Ook heel waardevol.

     9. Indojood

      Jawel, maar er zijn zoveel anonieme helden die op elk niveau een steentje bijdragen. Ik twijfel zeker niet aan de intenties van Van Gaal of anderen bij liefdadigheid maar het is makkelijk om BN’ers als helden te beschouwen. Ik denk liever aan de anonieme brandweerman, de Leger des Heilssoldaat, mensen die werken bij voedselbanken, dierenbescherming, etc.

     10. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Ik vind het sowieso bizar dat mensen bwpalen wie een echte Ajacied is. In de ogen van Eug ben ik geen echte Ajacied naar het schijnt. Geen enkele oetlul heft dat voor mij te bepalen. Dat vind ik nu zo zielig, dat soort uitspraken anoniem op een forum doen. Recht in iemands gezicht durven ze dat niet te doen.

     11. EugAjax

      AB hoe weet je het toch weer naar jou te draaien kerel. Volgens mij heb ik nooit beweerd dat jij geen echte Ajacied bent. Je gedraagt je trouwens niet als een Ajacied, dat is dan wsl wat ik of geschreven heb ooit of ooit bedoeld heb en daar sta ik achter. En dat durf ik ook face to face te doen hoor. Alleen dan sla je er wsl meteen op los, gezien eerdere bedreigingen en dat hoef ik alleen maar te zeggen rest my case. Als laatste jammer van deze inmenging weer van je op moment dat Indojood ruimte maakt om echte helden te benoemen. Helden des levens

     12. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Beste Eug jij stelt dat van Gaal een held is voor de eeuwigheid voor echte Ajacieden. Dus ik ben volgens jou geen echte Ajacied. Snappie? Jij maakt voir anderen uit of ze wel of geen Ajacied zijn. Dat is zwaar arrogant.

     13. EugAjax

      Wie schoen past trekke hem aan. Louis die het flikte om met veel jeugd, veel mooi voetbal, en veel echte Ajacieden als Rijkaard een onoverwinnelijk team heeft gebouwd in 5 jaar in Nederland EN Europa en jij vijd het geen held? Ja dan ben je inderdaad niet meer te redden en niet serieus meer te nemen, laatste tijdperk voor aankomend tijdperk dat Ajax Europa heeft veroverd met merendeel jongens uit eigen jeugd. Precies alles waar Ajax voor staat en waar jij zo vaak dan op hamert hier. Dus ja een van de twee klopt niet bij je. Nogmaals een echte Ajacied is Van Gaal eeuwig dankbaar voor wat hij ons gebracht heeft. Dat zou los moeten staan van zijn grootste fout in zijn voetbal loopbaan (althans dat vind ik )

     14. Widi

      20-25 jaar geleden. De laatste jaren had ik iedere keer als ik LvG op tv zag plaatsvervangende schaamte. Iedere keer weer. En hij is een judas omdat hij de kant van Ten Have koos. 1990-1995 vergeet ik niet, maar hij hoeft hier nooit meer terug te komen.

     15. EugAjax

      Widi ook voor jou, een Ajax held of lees icoon zoals Louis ben je voor altijd. Ik pleit niet ervoor dat hij terug moet komen maar deze man verdient de adoratie van het Ajax publiek. Wat mij betreft heel simpel.

     16. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Praat voor jezelf en niet voor een ander Eug. Leer dat toch eens.

     17. EugAjax

      Ik praat voor mezelf en je kan dan je conclusie trekken hoe ik over jou en je mening denkt…..niet belangrijk trouwens hoewel je blijft maar reageren fijne avond, echte Ajacied (zo beter?)

     18. Widi

      Hij heeft zichzelf zo voor schut gezet de laatste jaren, dat ik hem niet kan adoreren. Ik ben daar wellicht niet simpel genoeg voor.

     19. EugAjax

      Widi prima jongen, wat zijn er dan toch veel simpele mensen in de voetballerij, gelukkig ben jij een uitzondering en ben jij zo ongelofelijk uniek persoon. Dank je dat je dat nog even wilde aanhalen. Je hoeft niet te bewcheiden te zijn hoor wat mij betreft. Dat zijn echte Ajacieden ook niet 😄

     20. Widi

      Kun je niet een keer genoegen nemen met een antwoord? En stoppen? Ik hoef toch niet uit te leggen wat ik bedoel met een van Gaal die zichzelf voor gek heeft gezet? En dat ik hem daarom niet adoreer? Ik adoreer overigens maar 1 persoon. Mag ik dat zelf uitmaken? En dan toch nog gewoon Ajax supporter blijven?

     21. EugAjax

      Je gaf steek onder water Widi naar mij nee daar neem ik dan geen genoegen mee. En nu beantwoord ik al die vragen maar niet van je. Anders ben ik weer niet gestopt fijne avond man

     22. Widi

      Ik maakte een simpel woordgrapje. Omdat jij beweert dat het simpel is om van Gaal te adoreren. Meer niet. Was niet de bedoeling om jouw minderwaardigheidscomplex te activeren. Tot slot: laat iedereen zelf weten of hij van Gaal adoreert. Ik vind het eerlijk gezegd heel vaak een idioot de laatste jaren. Daaaaaaag Eug.

     23. EugAjax

      Oh sorry Widi 😂😂😂😂. Had ik even niet door ben ik te simpel voor 😂😂😂. In dat geval met terugwerkende kracht neem ik er genoegen mee😄. Latersssss

     24. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Toch weer het laatste woord willen hebben he. Weer niet gelukt.

     25. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Nogmaals, dat maak ik zelf uit. Niemand kan daar het wel of niet zijn van een Ajacied aan verbinden. Als je dat niet snapt ben je niet serieus te nemen maar ach dat deed ik toch al niet. Weet je, ik begin bijna te hopen dat Ajax wordt uitgeschakeld, ben jij ff van het podium af. Ervis een grens aan domheid die ik aankan. Jij dicht van Gaal veel maar dan ook veel teveel credits toe. Jij kijkt alleen naar het resultaat. Kijk eens naar wat hij in zijn periode binnen Ajax heeft verziekt. Dat vergeet je gemakshalve. Je vergeet ook gemakshalve in welk gespreid bedje qua spelers van Gaal binnenkwam. Maar goed, succes met je godheid maar ik zie je preken liever niet hier. Bye by nep Ajacied.

     26. HURBIE

      Zie dat V GAAL dat wel kan doen ,maar als je die je vinger heer pakt hij de hele hand
      Dan probeert hij gelijk de hele club naar zijn hand te zetten

     27. Charka53

      Dat moeten we niet willen een trainer is een passant die moet naar de pijpen van de club dansen en niet andersom.

     28. HURBIE

      Mee eens Charka Maar krijg de indruk dat Bosz niet naar de pijpen van de club danst maar zijn zin doordrijft
      Bovenaf moet hem maar ff met zijn voeten op de grond zetten ,want sommige spelers krijgen wel erg veel krediet

     29. Litmanen

      Seijs, ik denk niet dat vGaal nog welkom is na wat hij destijds Cruijff flikte.
      En verder is het misschien handig een trainer die nog kans op een titel heeft en nog Europees speelt ff nog niet te ontslaan.
      Het is maar een idee, maar ik heb zo’n idee dat de meeste supporters zo denken.

     30. Indojood

      Litmanen, ik ben het helemaal eens met je. Van Gaal is een gepasseerd station en zijn werkwijze slaat ook niet meer aan. Bij ManU vielen ze ook in slaap. Ik vind dat Bosz voor sommige posities andere keuzes zou moeten maken maar hem ontslaan is volslagen belachelijk.

     31. EugAjax

      Litmanen zeker eens met je Bosz moet met deze prestaties zeker aanblijven. Ik ben mega fan van hoofdcoach Van Gaal, maar Bosz binnen een jaar ontslaan zou waanzinnig slecht zijn.

     32. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

      Je bent ook mega dom en mega arrogant.

 2. ajaxpers

  En wanneer krijgen we een Ajax waardige trainer? Graag voordat alle deze goede selectie door foute keuzes nog meer schade gaat oplopen. Van dat aantrekkelijke spel van hem komt niks terecht dus liever een trainer die je kampioen maakt.

  1. Widi

   Wie dan? Ik weet dat je weer geen antwoord zult geven hoor. Oplossingen zijn niet jouw kracht. Zeuren wel.

   1. Ajaxslied

    Deze vraag heb ik wel eens eerder beantwoord en zoals altijd krijg je van jou geen inhoudelijke reactie terug.

    1. Widi

     Dat is me dan ontgaan. Wat is jouw antwoord? Neemt niet weg dat ajaxpers nooit met namen/oplossingen komt.

     1. Ajaxslied

      Je zou Seedorf een kans kunnen geven. Of je neemt een goede buitenlandse trainer die niet is opgeleid met de Hollandse school je ziet namelijk dat dat niet meer werkt het is ouderwets. Het is niet voor niets dat geen enkele topclub een Nederlandse trainer heeft. En de enigste trainer die succes heeft is Koeman omdat hij het NL voetbal heeft los gelaten.

     2. Widi

      Ik meen dat ik op de suggestie Seedorf wel heb gereageerd. Als trainer nog nergens enige indruk gemaakt. Mist de echte gedrevenheid. Is met van alles en nog wat bezig, terwijl een trainer dat 24 uur per dag is. Geen optie. Welke goede buitenlandse trainer bedoel je? Want vraag ik nu juist. Een Duitse laptoptrainer? Zou kunnen hoor. Maar welke is de juiste?

     3. Ajaxslied

      Ik had toen nog een paar namen genoemd maar kreeg reacties dat ik geen Ajaxpers heette haha. Er zijn zat goede trainers ik ga niet zeggen dat is de juiste want dat kan niet. Enigste wat ik zeg is dat een buitenlandse trainer positief kan zijn voor Ajax zodat die jongens ook een anders leren voetballen andere mentaliteit andere denkwijze. Wat er met Neres gebeurt is ook typisch Nederlands hij moet hier wennen laat me toch niet lachen ze willen hem volproppen met opdrachten wat hij wel en niet moet doen. Laat die jongen lekker voetballen en zijn gang gaan. Hij zal het nooit slechter kunnen doen als younes.

   2. RobbyZ

    Liep er bij de A1 niet een hoofdjeugdopleiding die het spelletje héél goed kent en die gasten mooi voetbal liet spelen? Onterecht eruit gegooid maar die moet weer terug voor het aantrekkelijke voetbal. En winter kent het spelletje ook en dan zag ik van het schip laatst op tv en die deed het ook goed bij Ajax,Bosman heeft geloof ik ook ambities en zo zijn er nog wel meer Ajacieden die het zoude kunnen. Kluivert bij psg ophalen (gaat voorlopig niet weg natuurlijk) die weet ook hoe het spelletje werkt.

    1. Widi

     Je geeft nu een paar opties die niet kunnen: Kluivert (je zegt zelf al waarom) en Jonk (net weg en kan niet door een deur met directie). Verder wat opties die naar mijn mening ook geen wonderen zullen opleveren. PB moet gewoon deze zomer weer een stap zetten met deze selectie. Meer vooruit voetballen. Daarom moet Ajax kampioen worden. Dan is er deze zomer meer tijd. Maakt PB komend seizoen geen grote stap, heeft het ook geen zin om een derde jaar door te gaan. Maar op dit moment heeft het geen zin om hem af te vallen.

     1. RobbyZ

      Hij moet nu stappen maken! In het begin was iedereen te spreken (ook op de toekomst) over het aanvallende spel maar hij maakt er nu een potje van! Zo lang hij dit op het veld zet blijven we hem afvallen op hetgene waar hij verantwoordelijk voor is. En over die andere namen (trainers) fdb had ook nog niks bereikt voor hij het eerste overnam dus waarom kan bv winter dat niet.

    2. Litmanen

     Ach, daar was het wachten op: Jonk!!!!
     De man die nog nooit een elftal een hele competitie heeft geleid.
     Of Seedorf, tuurlijk, een uitgebluste multimiljonair. Heeft het in Italië ook goed gedaan.
     Ze komen daarnog niet bij van het lachen.
     Bosz is een kundige en een serieuze trainer die de taak heeft Ajax met mooi voetbal kampioen te maken en te overwinteren in Europa.
     Tot nog toe doet hij dat redelijk tot goed.

     Wat een zeikerds hier. Geen wonder dat het steeds stiller wordt in de Arena. Er zit geen supporter meer.

 3. EugAjax

  Goede actie van Ajax, ze leveren goed werk al jaren. Spijkerman zeer goede aanvulling op technische staf doet zeer veel waardevol werk, en L’Ami heeft voor mij indruk gemaakt met klaarstomen Onana voor Ajax 1! Ze leveren allebei dus houden !

 4. FrankiC

  Het lijkt me als (nieuwe) coach prettig werken met assistenten die de club(cultuur) kennen zonder dat ze aan je stoelpoten zagen. Hennie wordt tenslotte 67 in oktober en heeft de ambitie volgens mij niet om (ergens) hoofdtrainer te worden!

  Ik vind sowieso dat elkaar bij een trainerswissel één of meer mensen van de oude technische staf moeten blijven. Ik snap Nederlandse trainers in het buitenland niet die een heel eigen team meebrengen.

 5. JohnDoe77

  Prima! Met een hoofdcoach als passant is dit wel belangrijk voor de historie en de lange termijn visie! Zou super zijn als ze Bergkamp ook langer kunnen houden bij Ajax, maar dat zal lastig worden!

  1. Widi

   Die hoofdcoach zit er nog 2 jaar na dit seizoen. Het zou mij verbazen als Spijkerman langer blijft. Waarom toch zo aan de stoelpoten van Bosz zagen?

 6. RobbyZ

  Voor volgend seizoen Wim Jonk erbij en we zijn compleet! Mooi Ajax voetbal zoals we dat allemaal willen zien!

 7. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Ik ben nooit een fan van Spijkerman geweest. Was in zijn tijd als hoofdtrainer voorstander van de zeer behoudende school en heeft in mijn ogen Frank daar uiteindelijk ook gek mee gekregen. De start van Bosz was goed maar er is nu eerder speake van weer wat truggang dan vooruitgang. In het vasthouden aan niet functionerende spelers in de basis zie ik wederom de hand van Spijkerman. Onder de Boer was dat hetzelfde. Dus van mij mag hij een ander baantje zoeken.

 8. EugAjax

  Sorry AB dat ik dit ga zeggen. Nu weet ik zeker dat je geen enkele affiniteit hebt met voetbal en wsl zelfs dan niet eens met Ajax. En over nep Ajacied gesproken. Jij wilt dat Ajax uitgeschakeld word omdat je dan niet meer met mij hoeft te communiceren ? Wat zielig ben je toch en dus wel een nep nee zelfs een fucking nep Ajacied. En ja dat bepaal ik nu voor jou inderdaad. Ongelofelijk. Een echte Ajacied kan ook ervoor kiezen om Ajax wel naar de kwartfinale te wensen en mij links te laten liggen. Is makkelijker en heeft jouw club (als het jouw club is) ook nog succes……succes volgende week met juichen voor FC Kopenhagen dan, fucking nep Ajacied😄😂jeetje wat een in en intriest figuur ben je. Sorry dat ik me voor 1 keer laat gaan. O ja ik ben benieuwd of Widi dit nu ook uitdagen van jou nar mij toe vind maar dat zl wel weer niet twins! Nu echt fijne avond

  1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

   Heerlijke reactie Eug. Van genoten. Toch leuk om te merken dat mensen totaal niet weten wanneer ze mij wel en niet serieus moeten nemen als er geen emoticons worden gebruikt. Heerlijk gewoon. Eindelijk uit je schulpje. En toch …… als ik moet kiezen tussen jou hier niet meer tegenkomen of Ajax nog een ronde verder ………………….

 9. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

  Oh ja, jou links laten liggen?? Dacht het niet. Dat gaat alleen gebeuren als Ajax de EL wint.

  1. EugAjax

   Kom je weer op je woord terug want dat was als Ajax de finale haalt 😂. Jammer

   1. In memory of Johan en Piet (AjaxBarcelona)

    Ook goed, als jij dat wilt en als ik dat gezegd heb. Prima. Oh ja, nog net de afgekeurde goal gezien van Solberg. Ondanks de vele kritiek op de scheids: hij had gelijk. Maar Eug, aan jou de slot bijdrage die je altijd zo graag wil.

Reageren is niet mogelijk.