Schot Collum fluit thuisduel tegen Rostov dat steunpilaar dreigt kwijt te raken

0812ajax-rostov

De Schot William Collum is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter voor het duel in de voorrondes van de Champions League tussen Ajax en Rostov; aanstaande dinsdag in de Amsterdam ArenA. De return in Rusland is op woensdag 24 augustus. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

Ajax stond twee keer eerder onder leiding van de 37-jarige scheidsrechter. Beide keren wist Ajax niet te winnen. Collum floot twee jaar geleden de uitwedstrijd van Ajax bij FC Barcelona in de Champions League; uitslag 3-1. Vorig seizoen had hij de leiding bij het uitduel in de voorrondes van het miljoenenbal tegen het Oostenrijkse Rapid Wien. Ajax gaf toen een 0-2 voorsprong uit handen (2-2) en werd later in eigen stadion uitgeschakeld. Collum floot op het EK 2016 twee duels: Frankrijk – Albanië en Turkije – Tsjechië.

Steunpilaar
Het is nog maar de vraag of Rostov in het tweeluik met Ajax nog kan beschikken over Bartolomeu Jacinto Quissanga, kortweg Bastos. De centrale verdediger van FK Rostov staat volgens de Corriere dello Sport in de belangstelling van Lazio en de onderhandelingen verlopen volgens de Italianen voorspoedig. Lazio wil een eerder bod van vier miljoen euro verhogen naar zes miljoen exclusief bonussen. Bastos werd eerder ook al genoemd bij Trabzonspor, Spartak Moskou, FC Porto en Racing Genk.

Zie ook eerdere berichten

Related posts

26 Comments

      1. De seijs

        We moeten met minimaal 2 doelpunten verschil winnen. Daar in Rusland zeker 1x score dan moet het voldoende zijn.

        1. De Ajacied

          Wat belangrijk is voor deze pot, is belangrijk:
          * houd de nul in Amsterdam
          * laat strijd en passie zien
          * scoor thuis, het liefst
          2 of 3 keer.
          * als Ajax dit volgt moet de poule fase zeker gaan lukken!!!
          Heel veel succes mannen laat ons trots wezen
          ❌❌❌

          1. Litmanen

            Ik denk dat we door zijn als we hoe dan ook de nul houden. Zelfs 0-0 tegen deze ploeg is niet slecht. Ik heb begrepen dat ze thuis defensief kwetsbaarder zijn omdat ze dan het spel moeten maken.
            Doorgaan is gewoon een must, zeker na dat vreselijke gelijkspel van zaterdag.

  1. Iamsterdam2015

    Maakt niet uit of die steunpilaar blijft of niet. Als je zo speelt als goster regen roda is zelfs telstar een pittige tegenstander.

  2. JustinW

    Ik hoop van harte dat we winnen maar ik zie het maar somber in. Het is aaltijd hetzelfde liedje, iedereen die zegt dit moeten we winnen en aant einde van de rit zegge ze volgend jaaar beter ik hoop dat ze aan die vervelende jaren dinsdag een eind maken!

  3. Michel6172

    We zullen het mee maken, hopen hopen en nog eens hopen, en niet hopen dat we na dinsdag ons in een terleurstelling moeten dopen.

  4. afcamike

    Ik ben bang dat de spelers toch teveel bezig waren met Rostov afgelopen zaterdag.
    Ik denk dat Ajax dinsdag echt veel beter spelen, ook met de Europese sfeer erbij! Kan niet wachten. Een goed resultaat zou wel lekker zijn maar vooral die nul houden!!! Dat is nóg belangrijker

  5. Ajax_the_best

    Ze moeten het zelf doen in het veld, hoop dat Bosz/ Overmars eens een ander soort systeem handteert: no football, no pay. Of als je verliest; geen salaris….dan zal pas een waardig Ajax zien. Zoals sommige er zaterdag bij liepen, dan denk ik, die verdienen gewoon geen salaris maar krijgen wel gewoon betaald. Moet ik eens met mijn bedrijf doen….. Champions League moeten we halen!!

Comments are closed.