Veltman mag ondanks rode kaart wel uitkomen voor Jong Ajax

0807sparta-ajax_veldman_blom

Joël Veltman kreeg afgelopen zondag na twee gele kaarten een rode prent voorgeschoteld van scheidsrechter Blom en is dus automatisch geschorst voor de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Roda JC. Toch kan Veltman wel in actie komen maar dan voor Jong Ajax dat het vrijdag opneemt tegen Almere City, zo is te lezen in de reglementen van de KNVB.

‘Wij kunnen deze regel niet zomaar aanpassen. Toen de beloftenelftallen nog in een gesloten competitie speelden was de zaak heel anders. Nu kan een geschorste speler wel uitkomen in de Jupiler League ondanks een schorsing. We moeten het bespreken met de clubs en uiteindelijk moet het voorstel bekrachtigd worden in de algemene vergadering betaald voetbal die pas voor eind december op de agenda staat’, aldus Gijs de Jong, operationeel directeur bij de KNVB.

Bron: VI

Related posts

39 Comments

    1. De Ajacied

      Die Blom is gewoon een drop… Even als de knvb er werden bij de Kakkies div. Onterechten kaarten geseponeeed maar bij Ajax zal dat nooit gebeuren,
      Trieste heren
      ❌❌❌

      1. dickst14

        Ja die kaarten verleden jaar voor 010 waren verdiend en werden geseponeerd door vormfouten. Deze 2e gele kaart was onterecht en het zou de knvb sieren als ze hem seponeerden. Jammer weer.

      2. Joep

        Bij die havenarbeiders ging het om een rode kaart en daar mag en kan je in beroep gaan. Bij twee keer geel kan dit weer niet.

    2. Litmanen

      Vreemd blijft. Je hebt toch geen schorsing na twee gele kaarten? Alleen bij direct rood ben je geschorst. Of de regels moeten veranderd zijn?

      1. imoJC

        Twee gele kaarten in een wedstrijd is automatisch schorsing. Twee gele kaarten in verachillende wedstrijden niet. Is al echt sinds tijden zo.

  1. Indojood

    Blijft lastig. Als je ook uitgesloten wordt van de Jupiler League dan kan het ook andersom werken, m.a.w. je pakt een kaart in Ajax 1 en krijgt een wedstrijd uitsluiting. Die kan je dus uitzitten op vrijdagavond als Jong Ajax ergens speelt en dan zelf gewoon weer met Ajax 1 meedoen op zaterdag of zondag.

  2. Iamsterdam2015

    Tja typisch knvb. Wel een rode kaart maar hij mag wel ballen in het 2e. Raar heel raar maar eigenlijk ook niet…. Typisch

    1. Velibor

      Ja,toen het nog een gesloten competitie was,tjongejonge niet om vVeltman maar wat een duffe snelle bende daar in zeist,die jonkies doen ook pas voor het eerst mee in de Jupiler League.

    1. Joep

      Bij een rode kaart kan of mag je wel in beroep gaan. En bij twee keer een gele kaart kan dit niet. Vandaar dat dit niet teruggedraaid kan worden hoe klote dit ook is.

  3. imoJC

    Niet in Jong Ajax opstellen. Dat moet gewoon in de basis een team zijn dat zich moet voorbereiden om doorstroom naar het eerste. Je zal bij Jong Ajax maar op de plek van Veltman staan, kan je gaan banken omdat hij een schorsing heeft voor het eerste. Wedstrijdje missen is niet erg dat is een hele normale zaak.

    1. KBouter

      Eens,voor het zelfde geld geeft iemand een ander een kopstoot en word voor 4 wedstrijden geschorst, ben je lekker mee als vaste kracht van Jong, kun je gaan banken.. maar aan de andere kant…het draait om Ajax1 en basisspeler horen wedstrijdritme te behouden. Het mes snijd aan twee kanten.

  4. BobbyHaarms

    Misschien blijft Veltman uiteindelijk wel bij Jong Ajax als Sánchez de sterren van de hemel speelt.

      1. BobbyHaarms

        Dat neem ik aan van wel in dat geval. Kan ie mooi Tete vervangen op RB indien nodig 🙂

  5. Ajax_the_best

    Blijft Veltman tenminste toch zijn ritme houden, voor het geval hij misschien dinsdag wel speelt tegen Rostov.

Comments are closed.