Scheidsrechter Van Boekel vergeleken met broer Jules de Corte

0126ajax-heracles_vdhoorn

Mike van der Hoorn wist afgelopen zondag dat hij een van de Ajacieden was die geen gele kaart mocht pakken want dan zou hij geschorst zijn voor de topper van aanstaande zondag. Toch scheelde het niet veel of Van der Hoorn had geel gepakt, zij het niet dat scheidsrechter Van Boekel vrij mild was in zijn oordeel bij een geconstateerde elleboog van Van der Hoor in het gezicht van spits Santos. Iets wat behoorlijk wat stof doet opwaaien in Zeist en met name bij oud-scheidsrechter Dick Jol.

Zo heeft Jol grote bedenkingen bij de uitleg van Van Boekel, die na afloop vertelde dat hij het voorval niet zwaar genoeg vond voor een gele of rode kaart. ‘Dat gelooft toch geen mens? Het is toch niet de broer van Jules de Corte? Het worden steeds meer clowns tegenwoordig. Misschien wil hij voorkomen dat zo’n aanklager alsnog aan de haal gaat met de zaak. En juist dát kan ook worden gezien als gezichtsverlies’. De regels schrijven voor dat wanneer een overtreding is geconstateerd maar niet bestraft deze beslissing niet kan worden teruggedraaid. De aanklagers hebben alleen werk als een scheidsrechter een overtreding volledig mist, en dus ook niet beoordeeld, heeft.

Bron: AD

Related posts

27 Comments

  1. De seijs

    gewoon goed gedaan van die scheids. Beetje Engels fluiten kan geen kwaad hier in Nederland. Op deze manier van fluiten lijkt hij op Kuiper.Dat is de beste scheidsrechter van Nederland. klasse man.

    1. HURBIE

      Zo is dat het blijft een mannen sport
      En we hebben armen en benen en die bewegen

      1. De Ajacied

        Ik denk dat van Boekel een van die Brabanders die een hekel heeft aan pisvee ?
        Maar van Boekel is nooit gepakt voor een gokje op zijn eigen pot, en die Haagse flapdrol van Jol wel,
        Is hij al vrij of zit hij nog vast, dit ivm iemand van de scooter slaan ???

  2. Charka53

    Dat maakt niet uit de doelpunten maker van NEC is ook nog steeds niet geschorst.

    1. AjaxKat

      Juist dat is die Jol! En het is dezelfde Jol die via illegale toto-sites op z’n eigen wedstrijden zou hebben gegokt. Dat juist hij in de pers kan gaan zeiken over een andere scheids. Wat een schaamteloze gek!

  3. Teuntje

    Ondanks dat de uitlatingen van Jol niet echt collegiaal zijn, is het toch wel duidelijk dat een kaart gegeven had moeten worden?

    1. vanzanten

      Hoewel ik natuurlijk 100 procent voor Ajax ben, ben ik het met je eens. Ik had eigenlijk verwacht dat hij zou gaan zeggen dat hij het niet had gezien, met alle gevolgen vandien.

    2. FdB=Ajax

      Nou, ik vond het wel meevallen als je kijkt naar de situatie.
      Ajax heeft haast, Santos trekt vd Hoorn naar de grond en gaat vervolgens heel irritant tegen vd Hoorn aanlopen om te zorgen dat hij de vrije trap niet snel kan nemen. Ik snap heel goed dat Mike dan zijn arm gebruikt om die gast weg te douwen. Helaas voor Santos is Mike 20 cm groter 🙂

      1. vanzanten

        Tuurlijk viel het mee, maar je weet zelf dat heel veel scheidsrechters gewoon niet zien dat een “slachtoffer” toneel aan het spelen is.

      2. dickst14

        Niet echt slim toch. En als hij net zo scherp had geweest met verdedigen hadden we helemaal geen haast nodig gehad en gewoon gewonnen. Hij moet in de duels eens net zo aggressief zijn en niet zo passief.

  4. polaroids

    PSV is wel blij met deze beslissing. De Jong kan na de zeperd vanavond komende zondag zijn frustraties botvieren op Vd Hoorn. Ik hou mijn hart vast….

    1. HURBIE

      Denk niet dat vd Hoorn zondag speelt
      VRhijn zal wel rechts staan en Veldman centraal

      1. Litmanen

        Ik hoop het, want PSV is heel blij met vdHoorn in het centrum. Een eitje voor De Jong.

        1. Respect

          Vd Hoorn zou het normaal gesproken moeten kunnen. Als je in principe zelfs vallotelli in je zak hebt voor 99 procent van de wedstrijd. Het is alleen dat laatste stukje focus gedurende een hele wedstrijd wat hij mist. Komt waarschijnlijk doorcte weinig wedstrijden maar ja, Veltman is beter.

        2. dickst14

          Van Rhijn is pas nog ingevallen tegen Groningen en ik geloof niet dat de Boer ooit nog een beroep op hem doet na deze invalbeurt. Laatste half jaar heeft hij niet gespeeld en daarvoor 2 jaar slecht. Liever nog Klaassen als laatste man en Sinkgraven op het middenveld en Gudelj met de punt naar achter.

          1. Litmanen

            Je hebt niet goed opgelet. Zijn laatste invalbeurt ( en dat was een foutloze!) was tegen Feijenoord.

  5. jood84

    als Santos gewoon geschorst was (ipv 2 wedstrijden mogen wachten op een uitspraak) had VdH ook geen elleboog gegeven aan hem en had Santos ook niet kunnen scoren.

  6. Ramon1

    Ma ben toch een beetje bang met v d Hoorn en viergever kan Veltman niet centraal spelen

  7. Respect

    Het was heel simpel een bewuste elleboog. Was gewoon rood. Was dit door een PSV’er gedaan hadden we moord en brand geschreeuwd en ook terecht. Van mij mag tegen PSV Veltman centraal staan. Ik heb dan alleen wel twijfels aan fan Rhijn op rechts. Misschien gewoon een jonkie voor de leeuwen gooien. Tete deed het ook direct perfect. Mike pakt anders rood vrees ik.

  8. Mauheb

    Idd dickst14, niet alleen scherp!!! Maar die jonge mist gewoon talent!! Je hebt “TIMING”!! Of niet!! Jeetje man, die heeft het echt niet, kijk de tegendoelpunten maar eens terug, drama die Vd hoorn

Comments are closed.