Frank de Boer: ‘We gaan zeker met een goed gevoel naar Eindhoven’

0729frankdeboer

Afgelopen zondag had Ajax een tik uit kunnen delen aan psv maar liet dit jammer genoeg achterwege. De Amsterdammers verzuimden om de volle drie punten te pakken en lopen weer achter de feiten aan. Toch is Frank de Boer niet negatief over de komende wedstrijd in Eindhoven.

In gesprek met Ajax TV zegt de oefenmeester:’De teleurstelling overheerst, omdat het puntenverlies onnodig was. Bij vlagen speelden we namelijk goed voetbal en daar hebben we onszelf niet voor beloond. Dat is jammer, maar we gaan zeker met een goed gevoel naar Eindhoven’

Dat ook psv punten liet liggen, heeft ook invloed op de spelers van Ajax. ‘Ik denk wel dat er dan toch iets in je hoofd gebeurt. Dat moet je een plek geven. Het geeft een bepaalde druk: je hebt het gevoel dat je moet. Op dit moment zijn we daar niet goed mee omgegaan, maar komende zondag is het weer een hele andere wedstrijd. Dan ligt er net zo veel druk op. Onder hoge druk presteer je doorgaans wel het beste, dus laten we daar maar vanuit gaan. Als we van PSV verliezen, dan is het gat vier punten en mogen zij een keer puntenverlies oplopen. Daarom is het gelijkspel tegen NEC ook zo jammer’, besluit Frank.

Related posts

75 Comments

 1. rickert

  Ik ben het met hem eens, hoewel zijn verhaal zo tegenstrijdig is als het maar kan. Maar PSV heeft wel scheuren vertoond en het is maar afwachten wat de wedstrijd tegen Atletico gaat doen met ze. Ik denk dat de beiden ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn en beiden de druk voelen. De twee weken hiervoor, waren wij in de betere vorm, laat dat de motivatie geven!

  1. De seijs

   Ajax heeft iets goed temaken na zondag.want anders gelooft niemand meer in de titel. Dus kom op ajax laat je tanden zien en maak die boeren helemaal GEK. 1-3

  1. rickert

   de woorden van Frank zijn niet echt zn sterkste punt… ze presteren het beste onder druk en tegen NEC verloren ze door druk.

   1. FdB=Ajax

    Misschien dat ik mijn accountnaam maar eens ga veranderen (nee hoor, grapje.. Frankie blijft een held)

   2. Charka53

    Frank is realistisch , afgelopen zondag riepen we met z’n allen dit wordt een walk over nou dat hebben we gezien dus de kans dat er zondag gewonnen wordt is dus niet zo groot als we zouden willen maar het kan natuurlijk wel.

    1. vanzanten

     Even nuanceren graag: ik heb al in minstens 5 jaar geen enkele keer gezegd dat een wedstrijd van onze club een walk over zou worden. Ook niet tegen NEC afgelopen zondag.

   3. Remco425

    Tegen NEC was een ander soort druk. Zelfs als ze zouden verliezen zouden ze nog alles in eigen hand hebben. Dat is dus niet de druk van het moeten, maar van het kunnen. Dat laatste is voor Ajax al jaren het lastigste gebleken. Goed in de achtervolging, slecht in het consolideren.

    1. HURBIE

     Kan dan een probleem zijn maar zijn in 5jaar toch 4 x kampioen geworden
     Dus wat je zegt gaat niet helemaal op.

     1. vanzanten

      Heb jij in de jaren van die kampioenschappen dan wedstrijden gehad waarvan je vooraf dacht “dat wordt een makkie”?

     2. vanzanten

      Blijkbaar niet dus. Ik ben al 54 jaar fan in hart en nieren, maar ik kan me niet meer heugen dat ik met het idee “dat doen we even” naar een wedstrijd ging kijken (zoals vroeger gewoon was).

     3. Remco425

      Als we vergelijken met vroeger, moet er ook wel enige nuance aangebracht worden. Vroeger gingen alle Nederlandse clubs vrolijk en frank en vrij aanvallen, vielen er verdedigend veel gaten. Nu gooien alle clubs de boel dicht. Het is dus wel logisch dat een walk over nu veel minder vaak gebeurt.

 2. HURBIE

  Cocu zegt zelf dat het vertrouwen niet is weggegaan door dat AJAX ook punten heeft verloren ,dat heeft ze weer vertrouwen gegeven
  Dus we hebben verzuimd om ze een knak te geven
  Reden genoeg om er Zondag niet voor 100% maar voor 200% in te gaan WINNEN DUS

  1. BobbyHaarms

   Hopen dat pisvee een slijtageslag moet leveren vanavond inclusief verlening erbij. Dat Ajax niet won afgelopen zondag geeft ze toch een psychologische voorsprong EN ze spelen thuis. Van de eerste elftalspelers tot aan de tuinman moeten ervan doordrongen zijn dat je deze wedstrijd echt niet mag verliezen want dan is het klaar. Die boeren geven echt geen 4 punten meer cadeau dus winnen bij de lampies is een absolute must zondag.

   1. Remco425

    Ze hebben dus verlengt, maar was denk ik niet zo’n slijtageslag dat ze er zondag nog moe van zijn. Zitten toch teveel dagen tussen. Ik denk zelfs dat ze erg veel zelfvertrouwen op hebben gedaan. Een flinke afstraffing van 4-0 was beter geweest. Dat hadden ze een flinke klap gehad en helemaal down geweest. Nu hebben ze met opgeheven hoofd het toernooi verlaten helaas. Ik vrees met grote vrezen.

 3. AjaxKat

  Ja FdB moet alle koppies natuurlijk scherp krijgen na NEC.
  Na gelijkspel afgelopen weekend en een grote kans op CL-uitschakeling is het voor psv natuurlijk ideaal om thuis gevoelsmatig revanche te nemen op de nr. 2 Ajax. En als bv. Dijks net zo naïef is als afgelopen zondag, dan walst Narsingh zo over m heen. De rechterkant van onze verdediging vind ik toch stabieler dan links. Baal nog na van zondag…

 4. Ajax1958

  Ach ja Frank, je moet toch positief blijven naar de buitenwereld he? Zelf reken ik niet meer op het kampioenschap. In de wetenschap dat je nog naar pisvee moet, mag je 4punten na de winterstop noooooooooiiiiiiiiit meer uit handen geven tegen Heracles thuis en ADO uit. Vervolgens wordt je weer in het zadel geholpen door H’veen en wat gebeurt er?……..

  Ik ben de Boer helemaal zat .
  – hij maakt spelers niet beter
  – het spel wordt niet beter ( saai kut voetbal )
  – geen vaste opstellingen ( spelers niet op de juiste plaats )
  – haalt doelstellingen niet meer ( overwinteren en kampioenschap )
  – kan de spelers kennelijk niet meer motiveren ( NEC thuis )
  – 2 jaar geen CL voetbal ( kosten minimaal €50 miljoen )

  Ik ben bestuur/ RVC helemaal zat.
  – totaal verkeerd beleid ( het gaat helemaal fout. Cruyff/Jonk )
  – supporters besodemieteren
  – seizoenskaarten verhogen
  – straks weer sterkhouders moeten verkopen om misgelopen €50 miljoen te compenseren )
  – wel weer bonussen opstrijken

  Wat het ergste is aan het mislopen van CL is, dat onze jonge spelers de grote wedstrijden gaan missen, waarin ze moeten leren en beter moeten worden. Dus bij geen CL volgend jaar staan onze spelers stil in hun ontwikkeling ( en wie wilt dat nou?)

  Ik ben het helemaal zat.
  – het spel de laatste jaren ( ik zie geen plezier in het spelletje )
  – de manier waarop we winnen ( maakt niet uit hoe, als we maar winnen)
  – ben niet trots op het spel. ( tegenwoordig kom ik maandag op het werk en het 1e wat ik zeg is: bek houden over voetbal, of ik ontwijk het praatje voetbal )
  – ik ben zondags niet te genieten, vaak ook als er maar net aan is gewonnen.

  Kortom, het wordt tijd voor een frisse wind ( exit de Boer ), want ik trek niet weer zo’n seizoen. Dan is het voor mij exit seizoenskaart na 23 jaar!!!!!!!

  1. Ajax nr 1

   Bravo Ajax1958 ik had het niet beter kunnen zeggen. Na zondag is het exit de Boer. Ajax wint zondag nooit daar in eindhoven.

  2. AFCA my World

   Absoluut met je eens,ik pleit al een jaar voor een nieuwe trainer,er is gewoon een frisse wind nodig,Frankie put de mogelijkheden van de jonkies uit,beter worden ze er niet van,er lopen toch genoeg trainers rond die Ajax beter kunnen maken ? Kijk van Gaal is niet mijn favoriet maar als trainer toch zeer goed ,jammer dat Jonk of Bosz niet meer beschikbaar zijn, maar zijn van de Brom of VanHaezebrouck geen opties ? Doen het al langere tijd uitstekend !

   1. f-side64

    een Belg in Amsterdam dat is net zo iets als een Afrikaan op Antarctica gaat niet werken

 5. f-side64

  komt door je wissel younes eruit Fischer er in en de kneus genaamd gudelj liet je staan dus nu niet gaan ? als 1 baby frank.

  1. Litmanen

   Dat zijn details waar je niet verder meekomt. Fischer werd alleen maar uitgefloten ( fijn die echt supporters!) maar had de winnende bijna op zijn slof. De keeper stopte de bal prachtig.
   Het moet eens stoppen dat individuele spelers door eigen “supporters” geslacht worden.

   Ik kan me nog herinneren dat Fischer begon in het eerste en de prachtigste doelpunten maakte. Niemand was een groter talent hier!!!!

   Du verhoog de druk maar, dan gaan ze steeds minder presteren, dom volk.

 6. jood84

  ik vind dat je niet alles bij de Frank op zijn bord kan leggen. dat is gewoon te simpel. spelers horen zichzelf te motiveren, zeker als je kampioen kan worden, bestuur is een drama ( kan de boer niets aan doen) hij kan tactisch en technisch wel de jongen helpen en dat doet die helaas niet.. dus daar ben ik het helemaal mee eens. misschien is het beter om de boer te vervangen, maar hij heeft ons wel 4 titels gegeven. wie zou er in jullie ogen de ideale man zijn voor dit ajax? en roep aub niet dom om Jonk (want die komt toch niet) Stam is niet goed genoeg en wil naar Engeland.. dus welke trainer is vrij en kan ajax echt beter maken?

  1. f-side64

   nou het wisselen van spelers wel en het maar blijven opstellen van die ex azijn zeiker gudelj is ook op zijn conto te schrijven.

 7. vanzanten

  Ik ben net als Frank overtuigd van een goed resultaat. De wedstrijd tegen NEC geeft me daar alle reden toe.

 8. -buitenkantje rechts-

  Voor of tegen FdB.. Een ding is zeker. De wedstrijd zondag is cruciaal voor het seizoen.. Zondag verliezen betekent einde kampioenschap en een totaal mislukt seizoen waarin er geen enkele prijs wordt gepakt. En de trainer is hiervoor verantwoordelijk.. Hij bepaalt de opstelling en de manier van spelen. Dat hij dan zijn conclusies trekt is niet meer dan logisch..
  Zondag winnen kan het kampioenschap betekenen.. Iedereen blij en FdB is een held! Zo dicht kan het dus bij elkaar liggen.. Held of schlemiel.. Een tussenweg schijnt er niet meer te zijn..

 9. Velibor

  Mag toch lijen dat ze die guardado vanavond leren vliegen( het liefst over de boarding ). Heb me op vakantie verrot gezocht naar shirtjes voor men 2 kleine neefjes van atletico Madrid haha nog nooit zo graag wezen shoppen,(rolletje)ist niet dat ze zelfs op de Canarische eilanden en trouwens in heel Spanje zo slecht te krijgen waren,doen die gasten niet zoveel aan merchandising of ligt dat aan mij?

 10. vanzanten

  Ik mis in Franks betoog nog de dooddoener dat we Pisvee pijn kunnen doen zondag.

 11. Iamsterdam2015

  Nou als ze zondag zo voetballen als nu tegen atletico mogen we blij zijn als het 5-1 wordt…..

  1. Remco425

   Het zal eerder weer 0-0 worden, want psv creeert nauwelijks kansen zo, laat staan dat ze scoren.

 12. Mauheb

  Mooi verhaal Ajax 1958! Helemaal mee eens ook! Maar ja wat gebeurt er uiteindelijk, na as zondag 4 punten achter, en “weer” geen kampioenschap en CL volgend seizoen.
  Supporters weer teleurgesteld (boeiend)
  Als ik die rot lampe zie spelen vanavond, moet ik daar met pijn in m’n hart jaloers op zijn! Wat een volwassenheid zeg! En dat kunnen ze as zondag ook gewoon weer opbrengen, want “Ajax” komt op bezoek, dus 200% knallen.
  Idd exit Fdb en dat walgelijke bestuur, die de club kapot gemaakt hebben!
  Ik krijg al bijna spijt dat ik kaartjes voor Ajax-Utrecht heb, pffff had verwacht te winnen van NEC, maar wat hebben ze ons in de steek gelaten zeg, die kleuters!

 13. Mauheb

  En Fdb voor al met VdHoorn beginnen?????? Wat een drama is dat zeg!!! Altijd wedstrijd beslissende fouten maakt ie

 14. Iamsterdam2015

  Tja mede Ajacieden de lampjes spelen……… Het spijt mij te zeggen maar ze spelen echt VOLWASSEN!!!!!!!

 15. Iamsterdam2015

  Ja, dat is nodig op dit niveau. Eerlijk is eerlijk ok jd verwacht dat ze in de pan zouden worden gehakt maar vind ze goed en sterk en die Guardado… Pfffft.

  Ok genoeg veren voor die lampjes!!!!!

  1. Iamsterdam2015

   Dat is dan wel weer lekker voor zondag. Al is dat nog 5 dagen weg en reken maar dat die lampjes nu heel heel erg gebrand ( leuke woord spelling voor lampjes ) zijn om en het gelijk spel tegen Heerenveen en het verlies tegen atletico goed te maken.

 16. Bert62

  Kansen verspeeld lijkt me. Misschien dat de wedstrijd van gisteren fysiek voor PSV een genadeslag is waar we ons voordeel uit kunnen slaan.

 17. Mauheb

  Hopelijk heeft de selectie gisteravond gekeken (en waarschijnlijk met de broek vol voor as zondag) ook het bestuur, hoe het wel moet! “VOLWASSENHEID” moet erin de ploeg, en geen Sinkgraventjes, of Vd Hoorntjes!!! Word eens wakker.
  Doet pijn om te zeggen, maar niets dan lof voor die lampjes.

Comments are closed.