Dijks ‘Als Bouy bij Ajax was gebleven had hij het eerste gehaald’

Ouasim_Bouy--Davy_Klaassen

Mitchell Dijks keerde deze zomer terug bij Ajax, na een afwezigheid van twee jaar. De linksback doorliep de opleiding, debuteerde in augustus 2012 in het eerste elftal, vertrok op huurbasis naar Heerenveen en Willem II maar na vorig seizoen wilde Ajax de back graag terug hebben.

Op Ajax.nl blikt hij terug op het team waarvan hij jaren geleden deel uitmaakte: de B1. De enige speler die met hem op dit moment deel uitmaakt van de A-selectie is Davy Klaassen, van wie Dijks aangeeft nog steeds goed bevriend mee te zijn. Er zitten nog meer bekendere namen tussen: Fabian Sporkslede, Stefano Denswil en Ouasim Bouy bijvoorbeeld. Die laatste besloot Ajax in het seizoen 2011/12 de rug toe te keren ten faveure van Juventus: doodzonde, vindt Dijks. “Te vroeg vertrokken. Hij had zo veel talent. Ouasim had een goede trap en kon het eerste elftal zeker halen. Als hij bij Ajax was gebleven had hij het eerste gehaald, denk ik”, spreekt Dijks waarderend uit.

Bron: Ajax.nl

 

Related posts

26 Comments

  1. Valentino

    Ja als inderdaad. Maar met zo’n zaakwaarnemer maak je al snel de verkeerde keuze. Verblind door het geld.

  2. quadsboy

    Maar dat gebeurd vaker als je goed rond kijk zie je wel bij elke club een speler loopt met een Ajax verleden

    1. Mijn Club

      Klopt, maar Bouy was destijds echt een van de grootste talenten, die aan de lopende band scoorde. Kreeg hij bij Ajax geen contract of zo?

  3. Mokum76

    Doodzonde, denken dat je al een ster bij een buitenlandse topclub kunt zijn, of kiezen voor het geld (?), zonder eerst echt door te breken in je eigen land. Mist de juiste begeleiding

  4. Royb020

    Tja geldwolven!!! Kunnen het geduld niet bewaren en helemaal gek laten maken door een kwakzalver van een zaakwaarnemer!!! Zonder hoor!!

  5. Ramon1

    Ja ma die dijks mag het zelf ook nog laten zien want als hij naar voor loopt het ziet er niet echt flexibel uit

  6. ajax1962

    Eerst minimaal anderhalf jaar vaste basisspeler zijn en dan pas aan een buitenlands avontuur denken, is voor alle partijen beter.

    1. Rene1964

      Anderhalf jaar?! Da’s wel erg kort. Beter dat je je beste spelers tot hun 25e (minimaal) in huis probeert te houden, zodat er nog enigszins kans is op Europees succes. Zelfs dan is dat een utopie.

  7. ajaxpers

    Jammer van Kishna. Hij had iets meer vertrouwen, tijd en persoonlijke begeleiding moeten hebben. Dan had je die Riool wel buiten spel kunnen zetten.

  8. Litmanen

    je hebt gelijk. Verschrikkelijk gewoon. Erger, er is in 010 een club waarvan men zegt dat ze heel veel talent voortbrengt. Toch rasr dat ze daar al in geen honderd jaar meer iets hebben kunnen vieren…..

      1. Rene1964

        Nee, hij is verdrietig en zegt dingen die daaruit voortvloeien. Zijn clubje heeft gisteren kansloos met 0-3 verloren. De stakker 🙁

  9. Hika77

    Als m’n tante een piemel had was het m’n oom..
    Aan “als” verhalen hecht ik nooit zoveel waarde..

  10. AjaxKat

    Tsja, en als Suarez bij Ajax was gebleven… Zo kunnen we doorgaan.
    Bouy had een wake-up-call voor Kishna moeten zijn (die volgens mij dezelfde zaakwaarnemer hebben), maar hij kiest ervoor om eigenwijs te zijn.

  11. Wil61

    Van welke club ben jij Lee. Je kletst als iemand van een zondag vijfdeklasser. Je houd kennelijk niet van voetbal. Is ook best lastig te begrijpen met een simpele geest. :-)))

    1. AFCA my World

      Bouy was 1 van de grootste talenten die Ajax ooit gehad heeft, door die Rioolrat (Raiola) is hij heel jong naar het buitenland (Juventus) vertrokken, dat blijkt veel te vroeg geweest te zijn en is zijn loopbaan al afgelopen voordat het echt begonnen was en speelt hij (nauwelijks) in Griekenland !

Comments are closed.