Roy: ‘Het komt allemaal goed met Ajax’

bryan_roy

Bryan Roy is er zeker van dat het goed gaat komen met Ajax. De laatste tijd waren er wat onenigheden binnen de club waar met name opleiders Wim Jonk en Ruben Jongkind het niet eens waren met de leiding van het eerste elftal. 

Het bezoek van Cruijff aan Amsterdam heeft volgens Bryan Roy veel onenigheid weggenomen. Roy, momenteel op vakantie in Spanje, bezocht Cruijff nogmaals om te praten over Ajax, zo laat hij op zijn Facebookpagina weten. ‘Wat een man dit zeg.. Vandaag heb ik nog nooit zoveel metaforische voorbeelden van hem gehoord om duidelijkheid te verschaffen op alle fronten. Op gebied van trainerschap, leiding geven, samenwerken en respect afdwingen op een speelse manier op basis van leiderschap. Hij heeft echt alles onder controle. Ik heb nu echt helemaal het vertrouwen dat het met onze club goedkomt’.

Bron: Facebook

Related posts

58 Comments

  1. BobbyHaarms

    Ik ook, uiteindelijk komt het echt wel goed met ons Ajax…blij en dankbaar dat Johan een echte Ajacied is en dat het vertrouwen er is!!

  2. woody79

    laat maar blijken dan. aankomende 10 jaar meestrijden om europese prijzen. wij zijn een topclub

  3. paullus

    Ik geloof er nog niet zo in
    Als je zag hoe het afgelopen seizoen ging
    En dat de boer het niet aan de praat heeft gekregen
    Dat geeft toch wel vraag tekens

    1. FdB=Ajax

      Teleurstellingen in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst 🙂

  4. Ajax nr 1

    Ik denk dat dit jaar ook geen top jaar wordt. Ajax zal bij de eerste 5 eindige maar een top jaar wordt het niet. Er zal nog wel iets moeten veranderen want er zijn al clubs die betere aankopen hebben gedaan. Morgenavond zullen we zien hoever Ajax is de wedstrijd tegen Wolfsburg.

    1. ajacied078

      Die aankopen zijn het probleem juist. vroeger kwam alles uit de eigen jeugd. behalve 2 of 3 posities waar niet genoeg talent zat. toen werd er gericht gescout en gekocht. dat is nu drama

      1. Remco425

        2 of 3? Hoeveel aankopen zaten in het team van 95? Blind, Bogarde, Litmanen, Overmars, Finidi. Dat waren aankopen van alleen al de basis 11. Ongeveer het halve team dus ook. Net als nu.
        Er stroomt nu meer eigen jeugd door dan toen. De filosofie was toen 1.5 jeugdspeler per jaar gemiddeld moest er doorbreken. Dat zijn er nu meer. Maar omdat spelers nu veel sneller weggaan dan toen, red je het nu nog minder met alleen eigen jeugd dan toen.

      2. Ajax nr 1

        Ja dat klopt als de scouts een spits zoeken komen ze met een verdediger en dan past hij ook weer niet bij Ajax nounou wat een drama.

          1. FdB=Ajax

            Nou nou, dat vind ik iets te negatief. Ik ben wel met je eens dat er soms middenvelders worden gehaald als ze juist verdedigers nodig hebben. Maar deze zomer vind ik dat ze heel gericht aangekocht hebben. Twee verdedigers, een middenvelder die de beuk erin kan gooien en een buitenspeler en spits.

          2. Ajax nr 1

            Het was maar een voorbeeld FdB een voorbeeld van hoe het afgelopen jaren is gegaan. Maar nu zeg jij dat ze gericht bezig zijn geweest oke dat zijn ze haha maar Gudelj binnen halen om hem vervolgens op de bank of een andere plek neer te zetten nou sorry hoor dat is gericht bezig zijn geweest. Kijk FdB een paar jaartjes geleden hadden wij Ajax echte scouts die vonden voetballers voor de plekken waar ze nodig waren. Nu doen de scouts spelers zoeken die teneerste NIETS mogen kosten en daarna moeten ze ook het liefste nog erg goed kunnen voetballen. Weet je bij andere Nederlandse clubs lukt het wel en waarom bij Ajax niet. Vertel het mij maar FdB.

  5. LeroyT

    Hoelang zijn we ni bezig onder de weg cruijf. Dit heeft gewoon tijd nodig en dat kan zo maar 12 jaar duren. Je speelt 12 jaar in de jeugd de echt goede spelers iets minder. Dus zolang kan het duren voordat het er uit eindelijk uit gaat komen. Ik heb er vertrouwen in

    1. toon61

      hier ben ik jongeman .ik heb ook andere bezigheden , wel leuk om te zien dat jullie met me bezig zijn ,dan laat ik toch iets achter bij je ,anders was je er niet mee bezig .hahahahahahahahahh

  6. BobbyHaarms

    Toon je bent populair hier haha, misschien handtekeningen uitdelen op de aanstaande open dag een ideetje? 😉

  7. afcatheone

    ajax nr1 waarom zou het geen top jaar kunnen zijn je kan net als psv top aankopen doen maar het moet wel passen anders heb je er geen drol aan denk dat er bij ons genoeg kwaliteit is om te gewoon kampioen te worden en europees kunnen we ook mee als we maar willen en dat was het het probleem vorig seizoen

    1. Ajax nr 1

      Ik denk dat psv beter heeft aangekocht dan Ajax. Gudelj ben ik mee eens maar de rest twijfel ik echt. Als ik psv nu zie voetballen en AJAX dan denk ik dat weer psv kampioen gaat worden. Ik ga morgenavond weer even kijken en hoop dat Ajax beter is dan de afgelopen oefenwedstrijden maar ik denk dat het weer drama wordt. Het doet gewoon pijn om te zien als je zoveel geld aan verkopen heeft verdient en dat je dan de mensen niet in dienst heeft om een goed elftal neer te zetten. Nou komt iedereen weer van je moet geen geld verspillen. Nu zeg ik als je overal om mee kan voetballen (kampioenschap ,CL , beker)dan verspil je geen geld maar dan verdien je geld.

  8. toon61

    As je lang zat wacht komt alles goed ,alleen het duurt zo lang ,ik heb er dit jaar totaal geen vertrouwen in ,maar dat zal voor jullie geen verrassing zijn den ik .
    hhahahha
    Het gaat erover krijgt de boer het aan het spelen ,in de jaren dat hij trainer is ,is er geen een beter geworden , kampioen worden ze niet ,misschien 4de a 5de ,wel leuk op te zien dat ze niks van bakken ,ik snap niet dat jullie zo positief kunnen zijn ,zien jullie dan niet dat het niks word en is .

    1. Rene1964

      2e worden ze altijd. 1e … ik ben er bang voor, maar misschien dat zo’n Sanogo vleugels geeft/krijgt/heeft. Vul maar in :))

    2. -buitenkantje rechts-

      We zijn positief omdat we supporter zijn.. Het woord zegt het al.. En jij?

  9. toon61

    spelers huren die al jaren geblesseerd zijn geweest ,en glazen benen heeft ,en dan nog zeggen hij past echt bij ajax ,ik kan me er nog een voor de geest halen ,kennen jullie de zeehond nog ,zijn bijnaam ,we hebben hem heel het jaar niet gezien ,hij zat meten in de lappemand ,dit kan zomaar weer gebeuren ,ik meld me wel bij de positieve lingen hier als ik gelijk heb ,anders geef ik het ook graag toe als ik ongelijk heb .
    Ik denk dat er niemand meer reageerd dan denk ik hahahahahah

    1. BobbyHaarms

      Blij dat je er weer bent Toon, je commentaar is weer ouderwets ehhh…gevat zeg maar 😉

    2. Litmanen

      Toon, je hebt helemaal gelijk! Dit moet je toch een geweldig gevoel geven, iemand die het met je eens is!
      Of toch maar niet? Ajax gaat gewoon die schaal halen.! Zijn we verplicht na alle versterkingen. ff naar het juiste team zoeken en dan gaan we er voor.

      1. paullus

        De eerste versterking krijgt al een plek op de bank
        Gudelj
        De boer koopt spelers die bij hem op een andere plek moeten spelen en dan niet meer uit de verf komen
        Dat was ook al zo met tattoo Theo
        Larsse werd in de spits gezet voldeed niet heeft gelijk geen basis plaats meer gehad

        1. toon61

          helemaal gelijk Paulus ,het is net of wij alleen dat zien schijnbaar ,die andere hier willen een bannan recht lullen ,het is gewoon treurig wat de boer laat zien ,ik laat er geen traan om als ze heb buiten flikkeren ,welke speler heeft hij beter gemaakt ,antwoord ,niemand ,hij blonk wel uit spelers op de verkeerde plek opstellen , hij snapt er geen reet van volgens mijn .
          Ik hoop voor jullie dat ik ongelijk krijg ,het prikbord word te klein haahahahahahhh

          1. -buitenkantje rechts-

            Me zou er ook voor kunnen kiezen je commentaar voor jezelf te houden. Ik vind het vaak enorm irritant om bij elk bericht 4 à 5 keer jouw afbraakcommentaar tegen te komen. Natuurlijk mag jij ook reageren, maar de meeste mensen die op dit forum zitten zijn supporters van de mooiste club in NL.

        2. -buitenkantje rechts-

          Op dit ogenblik is her nog wat zoeken op 2/3 posities in het team.. Logisch in de voorbereiding.. Niemand weet trwns nog wat de definitieve opstelling gaat worden.. Beetje voorbarig.

      1. BobbyHaarms

        Nada van Nie heeft hem verlaten….tja dan zou ik ook als een zuurpruim kijken

  10. Rene1964

    Cyclus is meestal 7 jaar. De tijd om ECHT te oogsten, moet zo onderhand toch wel zijn aangebroken, lijkt me

  11. Wil61

    Ajax staat op een belangrijk punt. Klopt veel jeugd op de deur. Paar aankopen wat goed uit kan pakken. Ik zie paralellen met periode richting 1995. Wie kende Kanu en Finidi George. Ze gaan vriend en vijand positief verrassen. Geef Ze het vertrouwen en de bravour komt vanzelf terug. Klaassen snapt het in ieder geval richting Dijks. En wat Cruijff betreft. Zonder zijn invloed hoe groot of klein ook was het echt drama geweest. Koester zo iemand.

  12. Rene1964

    Toen had je een ECHTE leider (Rijkaard), die het hele team op sleeptouw nam. En we hadden Jari Litmanen en een pitbull. Daaromheen een mix van prachtige talenten en een toptrainer (destijds een nobody). Ik hoop dat je gelijk krijgt, dat dit team daar in de buurt gaat komen

    1. -buitenkantje rechts-

      Je moet nooit teams uit het verleden met het heden vergelijken of proberen te kopieëren..

  13. Wil61

    Klopt maar ik zie op dit forum teveel negatieve geluiden. We zijn op de goede weg maar aantal zijn er een meester in spelers die nog moeten starten al af te branden. Dan maar liever vergelijken en of kopiëren. Wat is daar mis mee. Zie Bayern die heel goed hebben gekeken naar de Ajax school alleen verder gegaan zijn met proffesionaliseren. Daar krijgen mensen (lees Beckenbauer) wel ruim baan. Laten we om te beginnen er morgen eens achter gaan staan met zijn allen maar dan ook met zijn allen.

  14. AjaxBarcelona

    Om 18.00 uur zit ik al in het stadion samen met vrouw zwager en neef. In het nieuwe uitshirt met Siggi op mijn rug als dank voor zijn belangrijke doelpunten en de laatste kampioenssjaal om mijn nek. Mijn club for ever, toejuichen for ever, steunen for ever.

    1. Litmanen

      wel gevaarlijk, want je bent de enige in het nieuwe shirt met Sigi op je rug.
      Er zijn hier mensen die jou wel eens in het echt wulen zien rennen…..

  15. AfcA.Zev

    Komend seizoen maar weer eens overwinteren in de Champions League! Het komt allemaal weer goed!

  16. timkloppers

    alles komt goed. las dat psv nog niet was uitgeshopt dus denk dat hier ook nog wel iets komt. denk dat overmars ook wel kijkt wat psv koopt om te anticiperen.

  17. AjaxBarcelona

    Nu zeker geen nieuwe aankoop zonder eerst verkoop. Selectie is nu al aardig groot.

  18. Gert Ajax

    Ik kan me de negativiteit soms wel begrijpen er zijn heel veel aankopen geweest die niet functioneerden denk aan Sana, Duarte, Zimling.
    En zo zijn er nog wel wat voorbeelden.
    Ik hoop dat de aankopen die nu gedaan zijn verassen maar vaak zegt je gevoel genoeg.

Comments are closed.