Alderweireld: ‘Terecht dat Ajax meedeelt in transfer’

 

0903alderweireld

Ajax verdient volgens De Telegraaf een bedrag van zo’n 1,5 miljoen euro aan de transfer van Toby Alderweireld van Atletico Madrid naar Tottenham Hotspur. De Belgische verdediger is er blij mee. “Terecht dat mijn oude club meedeelt. Ik volg Ajax nog steeds op de voet en vind het logisch dat een club die heel veel moeite en arbeid in me heeft gestoken ook aan het succes verdient. Het is mooi dat ik Ajax iets kan teruggeven voor al die mooie jaren.”

Ajax bedong in 2013 een doorverkooppercentage van vijftien procent op Alderweireld. Daarnaast heeft men recht op een solidariteitsbijdrage.

Bron: De Telegraaf

Related posts

19 Comments

  1. dickst14

    als marc dat met alle spelers gaat doen die verkocht en doorverkocht worden dan gaat dat een hoop geld opleveren in de toekomst.

    1. Remco425

      Doet Marc ook meestal. Is meestal ook als tegenprestatie van een lagere transfersom bij de daadwerkelijke overgang. Weet dus niet of dit alles bijelkaar genomen dus wel zo geweldig is.

    2. AjaxKat

      Ja maar als ik dan naar pisvee kijk die waarschijnlijk 20 miljoen vangen Wijnaldum (1x kampioen geworden en bij topwedstrijden is ‘ie nergens!), dan twijfel ik aan de verkoopkwaliteiten van Overmars. En bij VI was er een pisvee’er die verbaasd was dat Daley Blind zoveel opleverde. Ja met 4 kampioenschappen, een goed WK en uitgeroepen worden tot beste speler van de Eredivisie hoor je een toptransfer te krijgen! Wat een drol die lampenkap!

    1. BobbyHaarms

      Eens. Geweldig dat Alderweireld Ajax hierin benoemt en dat hij Ajax nog een warm hart toedraagt en ze dit ook oprecht gunt…waren er maar meer zo! Hopelijk zien we Toby in de toekomst nog eens terug om als speler met ons nog een paar titels mee te vieren

    1. Remco425

      Jawel hoor, direct een hoger bedrag eisen als ze bij Ajax vertrekken. Hoef je er ook niet een paar jaar op te wachten met het risico dat ze hem voor minder verkopen vanwege blessures of iets dergelijks

      1. FdB=Ajax

        Je was er niet bij toch, bij die onderhandelingen.. Het kan net zo goed dat Atl. Madrid heeft gezegd: hoger gaan we niet. En dat Marc er toen nog een clausule bij geritseld heeft.

        1. Remco425

          Kan Ajax net zo goed zeggen, lager gaan we niet.De macht ligt niet altijd alleen maar bij de tegenpartij. DAT moet Ajax ook eens leren

  2. -buitenkantje rechts-

    Dit is dus een goed voorbeeld van de scouting en jeugdopleiding van Ajax.. Vanaf 2004 uit de jeugd van Beerschot naar Ajax gekomen.. Bij Ajax opgeleid..goed gepresteerd en uiteindelijk verkocht.. Zo werkt Ajax dus..zo halen wij onze successen.. Zelf nu bij zijn volgende transfer plukken wij de vruchten hiervan en kunnen zo nieuwe talenten vastleggen..

    1. Remco425

      Welke successen hebben we door de verkoop van Alderweireld behaald dan?

      1. AFCAoostNL

        Dat staat er toch opgesomd hierboven. En we zijn kampioen geworden paar keer en er komen goede talenten naar ons aller Ajax!

  3. AjaxBarcelona

    Ach AFC en Bobby, zeuren zonder je te verdiepen in de zaken is zo’n stuk makkelijker. Geld uitgeven van een ander ook. Maar dat je mag je niet zeggen. Zeiken op je club is de standaard anders ben je slechts een meeloper en een jaknikker. Het gegeven positief kritisch is iets wat men niet kent. Er zijn inmiddels zoveel voorbeelden van jonge spelers die gehaald zijn waarvan er voldoende zijn doorgebroken of op punt staan van doorbreken. Merendeel kijkt alleen maar naar de aankopen die er direct moeten staan. Een goed scoutingapparaat kijkt anders. Je hebt geen scout nodig voor Messi nu . Maar goed, ik ben een betweter 🙂 eat overigens best fijn is hoor 🙂

Comments are closed.