Alderweireld definitief naar Tottenham; Ajax verdient 1,5 miljoen euro aan transfer

0903alderweireld

Toby Alderweireld heeft een nieuwe club. De 26-jarige Belg heeft woensdag een vijfjarig contract getekend bij Tottenham Hotspur, dat hem overneemt van Atlético Madrid. Ajax profiteert flink mee van de transfer. Volgens Ajax watcher Mike Verweij verdient Ajax een bedrag van ongeveer 1,5 miljoen euro aan de transfer.

Dit bedrag is gedeeltelijk opgebouwd uit de opleidingsvergoeding waar Ajax recht op heeft en daarnaast heeft Marc Overmars bij de overgang naar Atletico kennelijk een kleine vergoeding bedongen bij een doorverkoop van de verdediger. Bij Tottenham wordt Alderweireld herenigt met zijn voormalig Ajax-ploeggenoten Jan Vertonghen en Christian Eriksen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

48 Comments

    1. Ajax nr 1

      Nu maar hopen dat het goed geinvesteerd wordt misschien nog een wereld spits:-)) of zal het bewaard worden voor de kerstbonus-) je weet het maar nooit. Geen geld weggooien zeggen ze dan

    2. De Ajacied

      Ja we hadden ook kunnen proberen om Toby terug te halen 😉
      Hopelijk komt Sisto deze week naar Ajax 🙂

  1. qazqaz

    Zo moeten we vaker verkopen, en dan eigenlijks nog wat meer er aan verdienen.. 🙂

    1. FdB=Ajax

      Doet Overmars bij vrijwel elke uitgaande transfer, doorverkoop-clausules van 15% enzo haha

    1. pietprecies

      Gast, dat is feyenoord niveau, dat is ook de club waar hij snachts nat van wakker wordt dus nee..

  2. Bdg

    Van der Berg, die houthakker? Nee joh. Geld bij Ola John doen mocht Kishna vertrekken

    1. toon61

      tobbers zijn er al ,nu nog toppers ,maar die komen er niet ,mark moet sparen voor de einejaars uitkereing

    1. toon61

      Een opleiding van nul komma nul ,de laatste jaren alleen slechter geworden in plaats van beter ,de boer maakt ook niemand beter trouwens .

      1. quadsboy

        Slecht nou dat ook weer niet toon61 wat minder dat wel maar nog steeds de best

      2. kLASSE20

        Volgens mij gaf fdb eriksen veel speeltijd en is dat uitgegroeid tot een geweldige middenvelder in de premier league

  3. toon61

    kunnen ze weer mooi op het stapeltje leggen ,niks kopen hoor jongens we gaan het met deze jongens doe .hahahhhhahahah
    Wat een beleid ,alles verkopen niks terug kopen dat fansoenlijk is .

  4. stevie

    wat zitten jullie toch te lullen, man, man. iedere keer dat gezeik om maar al dat gel uit te geven….man, man

    1. toon61

      meer als 100 miljoen op de bank ,en dan gaan zitten zeiken over 7a 8 miljoen euro ,wie zegt hier alles opmaken ,dat moet jij me eens vertellen .
      En ja van die honderd miljoen mogen wel een aantal spelers gekocht worden ,andere clubs kunnen dat wel ajax niet ,hoe zou dat toch komen .

      1. toon61

        dan hebben ze nog geld zat over ,en kans dat ze de cl bereiken ,en kampioen worden ,met deze spelers echt niet ,en dan jongens kopen en op een andere plek laten spelen ,waar ze nog nooit gespeeld hebben ,weer een janssen geval ,maar wanneer snapt frankie dat ,ik denk als we een punt of 15 achterstaan

        1. dickst14

          hoop dat je je bek een keer houdt als ajax gewoon goed gaat. pfffff als ik moet kiezen om bij me schoonmoeder of jou op visite moet gaan??? ooit wel eens een vriend of verkering gehad. Zou je eens moeten proberen.

      1. toon61

        dat is het hem juist ze kopen niks ,ze vinden alles duur ,geen cl dat is duur ,kost m,aar 15 tot 20 miljoen

    1. toon61

      Toon heeft wel gelijk ,dat kan jij niet zeggen ,met zo,n waardeloze antwoorden .

      1. Ajax nr 1

        Ik vind dat Toon op bepaalde punten zeker gelijk heb. Zeker qua aankopen die tot nu toe uitblijven. Aankopen die wel belooft worden en later zeggen ze weer we doen het met deze spelers. Ook halen ze spelers die bij hun huidige werkgever goed presteerde en wat doen ze ze zetten ze weer op een andere positie. Als je spelers koop voor een positie zet de speler dan ook op die positie. Ja Toon ik ga een heel eind met je mee. Niet met alles maar een heel eind :-)) ik heb ook nog steeds het afgelopen seizoen in mijn hoofd en als ik er weer aan denk doen mijn ogen weer pijn. Maar ik geef ze nu het vertrouwen omdat het een nieuw seizoen is. Wel hoop ik dat ze nog een paar aankopen doen al heb ik daar een zwaar hoofd in.

        1. BobbyHaarms

          Hier sluit ik me volledig bij aan Ajax nr 1, je slaat de spijker op z’n kop. En Toon een geintje hier moet kunnen hoor, het leven is al serieus genoeg

        2. Litmanen

          Het probleem blijft dat als Frank een speler wil Marc aan Ling moet vragen of het mag.
          Daarom wordt het niks op deze manier. Geweldige deal door Marc, echt waar, complimenten. Alleen daarom al zou hij de vrijheid moeten hebben om tot tien miljoen vrij te zijn om te kopen. Dan heb je tenminste kans dat je een echte topper koopt.
          Onder dat bedrag blijft het gokken en dat lijkt me nog veel risico voller dan een groot bedrag uitgeven voor iets waar het elftal echt beter van wordt.

      2. BobbyHaarms

        Wie zegt hier dat ik jou wel of geen gelijk geef? Je bent een zuurpruim, maar ik begrijp je punt hier ergens wel ja

  5. pietprecies

    Hopen dan van gaal 200 miljoen voor suarez biedt, Ajax ook weer 10+ mil in het laatje!

  6. freddie

    sigi nooit moeten laten gaan voor 3 miljoen gewoon achter de hand dan maar gratis weg aan het einde van het seizoen want wat haal je nu voor die 3 miljoen

    1. FrankiC

      Eriksen, Vertonghen, Aldeweireld….. en dan boeren we toch hard achteruit met nu Sinkgraven, Heitinga en Dijks!!! Het verschil is schrijnend (maar wel beter al dan Duarte, Viergever en Boilesen).

  7. Litmanen

    Overmars blijkt steeds meer een geweldige directeur. Zou veel meer krediet moeten hebben van de RvC in plaats van dat gezeik met die Ling.
    Als we Overmars kwijtraken heb je een groot verlies in de toekomst. Ling heeft officieel geen functie, dus het lijkt me logischer dat hij terug naar zijn cluppie gaat..

  8. Ajax nr 1

    Ik ben het er helemaal mee eens. Geen functie wegwezen. Laat iedereen zijn werk doen het zijn volwassen mensen.

  9. WZAWZDB Ajax 14

    Het is juist goed dat we niet met geld smijten we moeten goed nadenken wie we kopen ook al hebben we meer dan 100 miljoen op de bank overmars is goed ja of wil je liever martin van geel terug bij Ajax

Comments are closed.