Mogelijke tegenstanders Ajax voorronde CL bekend

championsleague

Ajax weet welke tegenstander de ploeg kan loten voor de voorlaatste kwalificatieronde van de Champions League. De loting is op 17 juli.
De mogelijke tegenstanders zijn Sparta Praag, Young Boys, Panathinaikos, Fenerbahçe of Rapid Wien, weet De Telegraaf. Dat zijn de nummers twee van Tsjechië, Zwitserland, Griekenland, Turkije en Oostenrijk. De duels zijn op 28/29 juli en 4/5 augustus.

Mocht Ajax die voorronde overleven, dan moet het nog één tegenstander uitschakelen om de groepsfase van de Champions League te bereiken. In die laatste voorronde is Sporting Lissabon, CSKA Moskou, Club Brugge of AS Monaco de opponent op 18/19 augustus en 25/26 augustus. In tegenstelling tot Ajax is psv als landskampioen al wel geplaatst voor de groepsfase, waarvoor op 27 augustus geloot wordt.

Bron: Goal.com

Related posts

48 Comments

  1. Joeguh9

    Het lijkt gunstig maar het is nog lastig genoeg, wie we ook loten! Stel dat we de eerste ronde doorkomen dan is de tweede al amper door te komen. Wordt een moeilijk verhaal.

  2. AjaxKat

    Doe maar z.s.m. die Pione en hopen op het beste. Spelers met verrassing en met grote spoed het team klaarstomen a.u.b.! Met de vorm van het laatste half jaar zie ik ze verliezen van alle genoemde clubs in de voorlaatste CL-ronde.

  3. Mr Bean

    ik zie het somber in. wanneer waren er voor het laatst nou 2 nederlandse clubs in champions league? !?!

    1. Remco425

      De laatste keer dat Ajax door de voorrondes heen moest met PAOK en Dinamo Kiev 😉

  4. Geroldkohlen

    eertse ronde ok maar de 2de ronde gaat lastig worden, hopen dat het team met de versterkingen de klus gaan klaren.

    1. War

      Ook tegenstanders zijn angstig, want voor de naam Ajax heeft men in Europa nog steeds veel ontzag en respect.

  5. BobbyHaarms

    Dit wordt heel erg lastig vrees ik! Juist tegen die wat mindere goden lijkt het wel alsof de spelers slechter presteren..enige wat we kunnen doen is duimen dat Frankie het op tijd op de rit heeft..

  6. BobbyHaarms

    En waarom zijn die lampies eigenlijk rechtstreeks geplaatst? Ajax wordt jarenlang landskampioen en treft elke keer de meest onmogelijke groep omdat ze niet rechtstreeks geplaatst zijn (en wordt uitgeschakeld), en die lampjes worden een keer kampioen na tig jaar en hoppa, geplaatst!?

    1. thijsAJAX1

      zo zijn de regels nou eenmaal, zo moeilijk om te begrijpen is het toch niet?

  7. koensiemerink

    wo dit is nou echt een moeilijke wedstrijden voor ajax ik zal benieuwen hoe ze dit overleven van zulke tegenstanders ik zal er goed over na denken hoe frank de boer de opstelling zal worden ik ga er voor duimen hoe ze veder komen

    1. AjaxBarcelona

      Ga jij denken voor Frank?????? Niet doen joh. Gewoon aan Frank zelf overlaten 🙂

  8. Slingertje.

    Geen tegenstanders om vrolijk van te worden want het gaat echt een hele kluif worden voor Ajax om de groepsfase te halen.

  9. AjaxBarcelona

    Wat apart. We zijn supporter van Ajax, een Amsterdamse club, een club van bluf en branie en wat lees ik: oei oei wat lastig, oei oei dat ahlen we niet.
    Ook al staan we met 8 man op het veld Ajax en haar supporters beginnen altijd en eeuwig de wedstrijd met de instelling; WIJ WINNEN !!!!!!! en niemand anders. Graag dus een aantal reacties als de sodemieter herzien
    🙂

    1. Joeguh9

      Beetje realisme is niet verkeerd. We zijn nou eenmaal niet meer het Ajax van vroeger. Al heb je uiteraard wel gelijk dat dat is wat iedereen zo graag terug wil!

      1. Mijn Club

        Idd realisme. Enne … ik woon in Nijmegen. Niks A’damse branie (helaas)

    2. BobbyHaarms

      Zoals Ajax tegenwoordig “balt” en ze het zelfs, met alle respect, tegen clubs als Dordrecht en Excelsior moeilijk hebben moet je gewoon realistisch zijn AjaxBarcelona. Het normale Ajax zoals wij dat kennen zou deze clubs bijna allemaal wegvagen, maar helaas zijn die tijden veranderd. Het niveau van onze eigen competitie geeft al jaren te denken en dat zie je 9 v/d 10 keer terug tegen dit soort clubs. Al blijft het bizar dat Ajax het in de CL vaak niet eens onaardig doet. Misschien toch een gevalletje motivatie?

  10. VAK410THEBEST

    gunstig!! maar voor ajax bestaat er in de voorronde al geen tegenstander die we echt 100% gaan winnen. ik hoop in de laatstr ronde op club brugge.

    1. Mijn Club

      Ook die is moeilijk te verslaan. Gelukkig is hun spits tegen die tijd verkocht. Wordt erg moeilijk. Dubbeltje op zijn kant

  11. Remco425

    Natuurlijk wordt het lastig, maar het is ook niet onoverkomelijk. Lastigste ploegen om te loten denk ik Fener en Monaco.

  12. -buitenkantje rechts-

    Eerst maar s kijken wie de werkelijke tegenstanders worden. Zie geen club waar Ajax niet van zou kunnen winnen, maar ook geen club waar we niet van zouden kunnen verliezen..

  13. Ajax nr 1

    Er zit geen makkelijke tussen pfff als je deze rondes doorkomt mag je in je handen knijpen. Ik hou mijn hart vast. Het hadden beter nog sterkere tegenstanders kunnen wezen want die onderschatten ze niet maar deze. Vanaf de eerste seconde moet je er staan. Anders doei

  14. Ajaxforlife

    wel Ajax nr1.. dat is nou net de taak van Frank. Je mag toch verwachten dat onze spelers inzien dat het direct 4 finales zijn! Hopelijk kan Heitinga dat ook overbrengen.

    1. Ajax nr 1

      Laten we het hopen dat Frankie en co de spelers kan motiveren want dat ging aan het einde van het seizoen niet meer zo goed:-)

    1. AjaxBarcelona

      Dat is een hele ware opmerking. Anders zou het maar een raar verhaal zijn.

Comments are closed.