Onderzoek: Ajax met 77 spelers beste opleidingscentrum van Europa

De_Toekomst

De jeugdopleiding van feyenoord wordt jaarlijks in Nederland verkozen tot de beste van Nederland maar vreemd genoeg wordt Ajax in Europa gezien als beste opleidingsinstituut. Verkiezen is een ding maar je kunt ook feitelijk iets aantonen. Het Zwitserse onderzoeksbureau CIES controleerde 31 competities om zo de achterhalen van welke jeugdopleiding de meeste spelers momenteel actief zijn als prof. Ajax staat bovenaan, zo meldt AjaxLife.

Volgens het onderzoek zijn op dit moment 77 spelers met een Ajax-opleidingsverleden actief in Europa. De eis daarbij is dat een speler minimaal drie jaar in een vertegenwoordigend elftal van een club moet hebben gespeeld. Partizan Belgrado staat op de tweede plaats met 74 spelers, FC Barcelona is derde met 57 opgeleide profs, aldus CIES.

Het onderzoeksbureau ging ook na hoe lang zelf opgeleide spelers gemiddeld bij die club blijven. Die uitkomst is bij Ajax helaas weinig verrassend: Gemiddeld vertrekt een zelf opgeleide speler alweer na 2,5 jaar uit Amsterdam. Dat is de hoogste score van Nederland, maar Europees gezien stelt dit weinig voor. Real Sociedad gaat hier aan kop met meer dan 5 jaar, gevolgd door Athletic Bilbao dat zijn eigen jeugdproduct meer dan 4 seizoenen weet te behouden. ‘ Als Ajax er toch eens in zou slagen jeugdtalenten langer vast te houden’, zo luidt de conclusie van AjaxLife terecht.

Bron: AjaxLife

Related posts

7 Comments

  1. suske

    das wel heel tof enzo….. maar kennelijk word je er geen kampioen mee….. dat hoeft ook niet elk jaar!!! maar dit spel ook niet!!!! dus jeugd….. top…. maar ervaring anders ook!!!

  2. Rickie

    Ze moeten broertje van zivkovic ophalen bij partizan die op de wereld ranglijst nummer 2 is ajax is bijna niet meer de beste…….maar koop de broertje van zivkovic Pleas…….!!! Hoogtes 10 Mill hij is amper 18 jr maar toch beter nu halen dan hij 26 is want dan gaat hij sws naar 1 van de Europese top….

  3. Ajax nr 1

    Nou Ajax daar moet je trots op zijn. Nu zorgen dat we een goed elftal krijgen en zorgen dat we gezien worden en niet uitgelachen worden

Comments are closed.