Ajax heeft drie belangrijke spelers terug voor duel tegen Heracles. Volg de wedstrijd live via ons X kanaal en win!

Ajax speelt zondagmiddag de competitie uitwedstrijd tegen Heracles. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitter (X) account en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom bijgaande tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via X weet te voorspellen en ons beiden volgt op dit social media kanaal.

Coach Francesco Farioli laat op de officiële kanalen van Ajax weten hoe het ervoor staat met de blessures. De Italiaan verwacht dat Kian Fitz-Jim aankomende zondag weer inzetbaar is. De trainer van Ajax laat weten dat de jongeling komende donderdag waarschijnlijk weer bij de selectie zal aansluiten. Fitz-Jim lijkt daardoor inzetbaar in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo van aankomende zondag. Voor Steven Berghuis zal het nog wat langer duren. De routinier traint voorlopig nog individueel. Ook Jordan Henderson en Wout Weghorst zullen in Almelo weer van de partij zijn. Het duo is volgens Farioli weer volledig hersteld. Voor drie andere spelers is dat nog niet het geval. Sivert Mannsverk, Kristian Hlynsson en Berghuis zijn namelijk nog niet voldoende fit. Laatstgenoemde traint inmiddels individueel en hoopt snel te kunnen meedoen aan de groepstraining.

Farioli geeft aan dat er geen reden tot verandering is voor de manier waarop hij zijn elftal leidt. “Er zijn voor mij genoeg signalen om te blijven doorgaan met de manier waarop we dat nu doen. We spelen op onze limiet.” Dat spelen op de limiet zullen de Ajacieden de komende periode ook gaan ervaren. Er wacht namelijk een lastig speelschema met ontmoetingen tegen achtereenvolgens Qarabag, Willem II, Feyenoord, PSV, Maccabi Tel-Aviv en FC Twente.

“Het is een vrij uniek scenario om tegen de twee grootste rivalen te spelen met maar een paar dagen rust ertussen. Dat is een vreemd scenario. Maar nogmaals: we zijn hier niet om te klagen over het speelschema, maar om de beste oplossing te vinden. Dat is een grote uitdaging en een grote verantwoordelijkheid”, zo besluit Farioli.

Related posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.