Hlynsson vier tot zes weken out. Volg de wedstrijd Ajax – FC Groningen live via ons X kanaal en win!

Aanstaande zondag speelt Ajax de competitiethuiswedstrijd tegen FC Groningen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitter (X) account en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom bovenstaande tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via X weet te voorspellen en ons beiden volgt op dit social media kanaal.

Coach Francesco Farioli moet behoorlijk puzzelen aan zijn elftal want de lijst met geblesseerde spelers wordt steeds langer. Waar tegen Slavia Praag (1-1 gelijkspel) afgelopen donderdag Farioli geen beroep kon doen op Henderson, Fitz-Jim, Traoré, Weghorst en Berghuis verwacht de coach een maand tot anderhalve maand ook geen beroep te kunnen doen op Kristian Hlynsson. De IJslander viel geblesseerd uit tijdens de wedstrijd tegen Slavia Praag. Het is een voorlopige conclusie van Farioli want de enkel van Hlynsson moet nog nader onderzocht worden.

Of Farioli zondag tegen Groningen wel weer kan beschikken over een of enkele van bovenstaande spelers is nog onduidelijk en zal moeten blijken aan de hand van de afsluiytende training van zaterdag.

FC Groningen begon het seizoen uitstekend maar inmiddels is de ploeg afgezakt naar de negende plaats op de ranglijst. Supportersvereniging FC Groningen en verschillende andere supportersgroeperingen hebben besloten om de wedstrijd tegen Ajax te boycotten. Dit vanwege de opgelegde vervoersregeling. Supportersvereniging FC Groningen laat weten: “Jarenlang mochten we op normale wijze afreizen naar Amsterdam. De laatste vier edities kregen we vrij vervoer. De jaren daarvoor kregen we een groot aantal autokaarten. Onlangs hebben we overleg gehad over deze wedstrijd. Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat de lokale driehoek in Amsterdam (de driehoek bestaat uit de burgemeester, districtschef van de politie en de Officier van Justitie, red.) het ziet als een categorie B-wedstrijd. Dit betekent dat we alleen welkom zijn met een verplichte buscombi. Wij kunnen ons totaal niet vinden in deze vervoersregeling en we reizen daarom niet af naar Amsterdam.”

Later meer…

Related posts