Vermoedelijke opstelling Ajax: Geen Henderson, Fitz-Jim, Weghorst en Traoré. Volg de wedstrijd Slavia Praag – Ajax live via ons X kanaal en win!

Ajax speelt donderdagavond de tweede wedstrijd voor de Europa League. Tegenstander is Slavia Praag. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitter (X) account en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom bijgaande tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via X weet te voorspellen en ons beiden volgt op dit social media kanaal.

Eigenlijk werd verwacht dat coach Farioli voor dezelfde opstelling zou gaan kiezen als waarmee eerder Besiktas met 4-0 aan de kant gezet werd. Dat is echter helaas niet mogelijk. Naast Wout Weghorst en Jordan Henderson reizen ook Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim niet met Ajax mee naar Praag voor het uitduel met Slavia in de Europa League. Francesco Farioli heeft besloten om de twee eerstgenoemden niet mee te nemen na absentie tijdens de training van woensdagochtend. Waarom Traoré en Fitz-Jim ontbreken is niet bekend. Davy Klaassen reist wél met Ajax mee. De middenvelder is niet speelgerechtigd, maar traint op vrijdag in Tsjechië mee ter voorbereiding op het competitieduel met FC Groningen van zondag. Ook Don-Angelo Konadu zit in het vliegtuig naar Tsjechië.

Aanvoerder
Farioli heeft Remko Pasveer aangewezen als tijdelijke aanvoerder van Ajax voor het uitduel in de Europa League met Slavia Praag. Doordat Steven Berghuis, Jordan Henderson en Davy Klaassen donderdag allen niet in actie kunnen komen, is de Italiaan uitgekomen bij zijn ervaren goalie.

Faberski
Farioli kiest ervoor om Jan Faberski voor het eerst in zijn wedstrijdselectie op te nemen. Afgelopen zondag reisde de achttienjarige Pool al mee naar Waalwijk om de wedstrijd tegen RKC (0-2 winst) te bekijken. Toen kreeg Faberski echter een plek naast Weghorst op de tribune toegewezen. Henderson deed in Waalwijk zes minuten mee als invaller bij Ajax, maar heeft klaarblijkelijk een pijntje overgehouden aan het uitduel met RKC. Woensdagochtend bleek tijdens de training dat het uitduel met Slavia te vroeg komt.

Letse leiding
De UEFA heeft Andris Treimanis aangesteld als scheidsrechter voor dit duel. Het volledige arbitrale team is donderdag Lets. Treimanis wordt ondersteund door grensrechters Haralds Gudermanis en Aleksejs Spasennikovs, terwijl Aleksandrs Golubevs is aangesteld als vierde official. De functie van VAR wordt donderdag ingevuld door het duo Kristaps Ratnieks en Vitālijs Spasjoņņikovs. Treimanis was nooit eerder leidsman bij een duel van Ajax.

Nog nooit gewonnen
Ajax speelt donderdag voor de vierde keer een officiële wedstrijd tegen Slavia Praag in de Tsjechische hoofdstad. Ajax won nog nooit van de Tsjechen. In het seizoen 2007/2008 troffen beide ploegen elkaar in de voorronde van de UEFA Champions League waarbij Ajax zowel de thuis- als de uitwedstrijd verloor. In Amsterdam eindigde het treffen in 0-1 terwijl de return twee weken later in Praag met 2-1 verloren ging. Een seizoen later troffen beide ploegen elkaar in de groepsfase van de UEFA Cup. In een veranderde opzet met vijf ploegen per groep speelde Ajax dat seizoen slechts één duel met Slavia Praag. In de Amsterdam ArenA eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. De Tsjechen zien zeker kansen tegen Ajax. Tsjechische media noemen de verdediging van Slavia zelfs; ‘de beste ooit’.

Slavia Praag wist, net als Ajax, zijn eerste wedstrijd in Europa te winnen. De ploeg van trainer Jindrich Trpisovsky was met 0-2 te sterk voor Ludogorets. De wedstrijd tussen de Tsjechen en Ajax begint donderdagavond om 18.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Slavia Praag:
Antonin Kinsky
Tomas Holes, David Zima, Jan Boril, Malick Diouf
David Doudera, Oscar Dorley, Christos Zafeiris, Ondrej Lingr
Lukas Provod, Tomas Chory.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Remko Pasveer
Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas, Jorrel Hato
Branco van der Boomen, Chuba Akpom, Kenneth Taylor
Bertrand Traoré, Brian Brobbey, Mika Godts

Related posts