‘Juventus meldt zich bij Ajax voor Kian Fitz-Jim’

Juventus heeft zijn interesse in Kian Fitz-Jim kenbaar gemaakt, zo meldt De Telegraaf. Ajax weigert vooralsnog om een vraagprijs te noemen voor de 21-jarige middenvelder, die nog tot medio 2027 vastligt in de Johan Cruijff ArenA. Waar Fitz-Jim eerder een overbodige middenvelder leek in de selectie van trainer Francesco Farioli, vertolkte hij de afgelopen weken een belangrijke rol bij Ajax. De Telegraaf verwacht dan ook niet dat Ajax meewerkt aan een transfer.

“Het is aannemelijk dat Ajax eerst zelf metFitz-Jim om tafel wil om te praten over het openbreken, opwaarderen en verlengen van de verbintenis. Of Fitz-Jim bereid is bij te tekenen, zal afhangen van het plan dat de club met hem heeft”.

In april 2024 meldde journalist Tim van Duijn namens Voetbal International al dat Fitz-Jim in de zomer van 2023 met Juventus gesproken heeft. Het lijkt er dus op dat de Amsterdammer al langer in beeld is in Turijn. Juventus is niet de enige club die Fitz-Jim ziet zitten, aldus De Telegraaf. “De Oude Dame is niet de enige club die haar oog op Fitz-Jim heeft laten vallen, want na zijn wervelende optreden tegen Besiktas zwelt de (informele) belangstelling aan.”

Waar Ajax binnenkort dus met Fitz-Jim om tafel lijkt te gaan, zijn de gesprekken met Devyne Rensch (21) reeds opgestart. Met een eventuele contractverlenging voor de vleugelverdediger heeft Ajax meer haast, daar zijn contract na dit seizoen afloopt.

Related posts