Jong Ajax ondanks ervaren krachten in eigen huis ten onder tegen FC Dordrecht

Jong Ajax heeft het thuisduel met FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie verloren (0-1). Devin Haen profiteerde vlak voor rust van zeer slecht ingrijpen van verdediger Dies Janse. Vervolgens kwam doelman Diant Ramaj zeer ver uit zijn goal waardoor hij ook een makkelijk te nemen horde werd. Naast dit duo verschenen ook de ervaren krachten Benjamin Tahirovic en Kristian Hlynsson aan de aftrap voor de thuisploeg, waar de geblesseerde centrumspits Julian Rijkhoff ontbrak.

Jong Ajax kreeg vooral in de tweede helft veel kansen. Een doelpunt van Don-Angelo Konadu werd afgekeurd omdat de spits een overtreding zou hebben gemaakt. Jan Faberski raakte de paal en de ingevallen Sean Steur stuitte op doelman Liam Bossin. Jong Ajax eindigde het duel met tien man. Janse kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Jong Dordrecht is door de zege naar de zevende positie geklommen. Jong Ajax is de nummer 13 van de ranglijst.

Jong Ajax – FC Dordrecht 0-1 (0-1)
41. Devin Haen 0-1