Jaarcijfers 2023-2024: Verlies van 9,8 miljoen en omzetdaling van 23 procent

Ajax heeft over het boekjaar 2023/2024 een verlies geleden van 9,8 miljoen euro. Een boekjaar eerder werd er nog 39 miljoen euro winst gemaakt. ‘De daling van 48,8 miljoen euro ten opzichte van seizoen 2022/2023 is voornamelijk het gevolg van lagere Europese premies en een lager resultaat uit transfers’, zo is te lezen op Ajax.nl.

Het seizoen 2023/2024 was bepaald geen successeizoen te noemen voor Ajax. De club werd derde in de Europa League, waarna er ook in de Conference League geen succes kon worden behaald. Met de hakken over de sloot werd FK Bodø/Glimt nog verslagen, maar Aston Villa bleek in de achtste finale een maatje te groot. De Ajax Vrouwen deden het beter door tot de kwartfinale van de Champions League te reiken.

Het negatieve resultaat van Ajax heeft ook zijn weerslag op het eigen vermogen, dat nu 226,4 miljoen euro bedraagt. Na de jaarcijfers over het boekjaar 2022/2023 bedroeg het eigen vermogen nog 236,6 miljoen euro.

Het einde lijkt wat dat betreft nog niet in zicht voor Ajax, want de club meldt het volgende: ‘Ajax verwacht voor het seizoen 2024/2025 een negatief resultaat na belastingen. Dit wordt veroorzaakt door het huidige kostenniveau in relatie tot deelname aan de Europa League enerzijds en het tot nu toe gerealiseerde transferresultaat anderzijds. Met het oog op duurzame financiële gezondheid worden dit seizoen aanvullende structurele kostenverlagingen doorgevoerd.’

Susan Lenderink, als financieel directeur hoofdverantwoordelijk voor de financiële cijfers van Ajax, kondigde recent haar vertrek bij de club aan. Momenteel zit zij nog op haar post, omdat er nog geen vervanger is gevonden. Dit betekent dat Lenderink tot uiterlijk 1 maart werkzaam zal blijven als financieel directeur.

Related posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.