‘Klaassen doorstaat medische keuring; Presentatie vandaag en morgen al bij selectie voor duel tegen Fortuna’

Davy Klaassen heeft gisteren zijn medische keuring bij Ajax doorstaan, zo schrijft Tim van Duijn – Ajax-watcher namens Voetbal International – op X. Club en speler bereikten zondag al een akkoord over een contract tot het einde van het seizoen en een dag later volgde dus de medische keuring. Nu hij die keuring heeft doorstaan, volgt vandaag (dinsdag)  de officiële bekendmaking van de transfer. Nóg een dag later, op woensdag, behoort hij al tot de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Klaassen, die voor het laatst actief was bij Inter, komt op transfervrije basis naar Ajax. ‘Davy Klaassen doet heel veel water bij de wijn om zijn, zoals hij dat zegt, cluppie te helpen’, vertelt Mike Verweij in de Telegraaf podcast Kick-off. ‘Farioli hoopt met zulke spelers in Nederland veel stabieler te zijn dan vorig jaar. Hij hoopt dat de oudjes de jonkies bij de hand kunnen nemen. Er is heel veel te doen om de derde plaats, want die kan gewoon weer veertig tot zeventig miljoen opleveren. Dan kan ik me voorstellen dat je Davy Klaassen erbij neemt.’

Davy Klaassen heeft twee clubs afgewezen om terug te keren bij Ajax, zo schrijft journalist Nicolò Schira op X. De middenvelder kon rekenen op belangstelling van Rangers en Royal Antwerp, maar zei ‘nee’ tegen die clubs. Overigens mag Klaassen in Europees verband voorlopig nog in actie kan komen voor Ajax. De deadline voor het indienen van de spelerslijst is immers al verstreken. Dat betekent dat Klaassen in ieder geval tijdens de eerste fase – tegenwoordig een competitiefase – van de Europa League toe moet kijken.

Related posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.