Farioli geeft toelichting op terugkeer Klaassen: ‘Lange blessure Berghuis een van de redenen’

Ajax moet het nog minstens vier weken doen zonder Steven Berghuis, zo vertelt trainer Francesco Farioli tijdens de persconferentie van dinsdag. Berghuis speelde bijna een maand geleden zijn laatste wedstrijd namens Ajax. Farioli bevestigde tijdens het persmoment dat Davy Klaassen woensdagavond tegen Fortuna Sittard direct bij de wedstrijdselectie van Ajax zit. De 31-jarige middenvelder begint dan officieel aan zijn derde termijn bij de recordkampioen.

“Klaassen zal bij de wedstrijdselectie horen. Er moeten nog wat laatste details worden besproken, maar het is een kwestie van een paar uur. Hij zal de training meedoen en morgen bij de wedstrijdselectie horen.” Farioli vertelde hoe de komst van de transfervrije Klaassen tot stand is gekomen. “Een paar weken geleden vroeg hij of hij bij ons mee kon trainen.” Voor Farioli was dat een no-brainer. “Hij heeft al veel wedstrijden gespeeld hier, ook met de aanvoerdersband.”

Blessures in de selectie van Ajax hebben ervoor gezorgd dat het contracteren van Klaassen een serieuze optie werd. “In de afgelopen periode hebben we wat problemen gehad op het middenveld. Zo zijn we Berghuis kwijtgeraakt, die er nog vier weken uit ligt. Niet alleen Berghuis zit in de lappenmand. “Mannsverk is teruggekomen vanuit de interlandperiode met een serieus probleem aan zijn enkel. Al deze dingen hebben ervoor gezorgd dat we op zoek zijn gegaan naar oplossingen. Ik heb met Klaassen gesproken en heb aan hem gevraagd of Ajax een mooie stap voor hem zou zijn. Hij kreeg meteen het gevoel van thuiskomen. Hij is een echte leider en ik geloof erin dat hij ons gaat helpen.”

Related posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.