Davy Klaassen bereikt mondeling akkoord met Ajax en keert definitief terug

Davy Klaassen keert terug bij Ajax! De 31-jarige middenvelder tekent een contract tot het einde van het seizoen, zo meldt De Telegraaf. De middenvelder, die na zijn vertrek bij Inter transfervrij was, trainde de afgelopen week al mee bij Jong Ajax. Francesco Farioli haalde hem snel bij het eerste elftal en was snel overtuigt. “Met zijn bevlogenheid, leiderschap én voetbalkwaliteiten maakte Klaassen indruk op de Italiaan, die bij de clubleiding aandrong op een contract”, aldus De Telegraaf.

“Volgens ESPN legde Klaassen lucratievere aanbiedingen van andere clubs naast zich neer om terug te keren en ‘Ajax te kunnen helpen’”, aldus Mike Verweij van De Telegraaf. Met Klaassen voegt Ajax inderdaad een boel ervaring toe aan de selectie. Hij speelde 321 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax en gaat daar dit seizoen vermoedelijk de nodige duels aan toevoegen.

Samen met Jordan Henderson, Remko Pasveer, Wout Weghorst en Steven Berghuis beschikt Ajax zo plots over een zeer geroutineerde as. Binnen de clubleiding werd er aanvankelijk wel getwijfeld over het al dan niet vastleggen van Klaassen. Ajax zit namelijk al behoorlijk ruim in de middenvelders, terwijl er ook wordt gevreesd dat Klaassen de ontwikkeling van talenten als Kian Fitz-Jim en Kristian Hlynsson zou kunnen dwarsbomen. Supporters vroegen zich al eerder af waarom Ajax niet direct Klaassen vast heeft gelegd. Middenvelder genoeg maar Klaassen is een scorende 10 en daar tippen al die anderen niet aan. Bovendien kent hij het Ajax-spel als geen ander. Halen dus; zo riepen de fans al eerder deze week! Maandag is volgens het Algemeen Dagblad de demische keuring waarna Ajax diezelfde dag, dan wel dinsdag gepresenteerd zal worden.

Related posts

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.